Nisu posustali - Sesvete i nadalje zatrpavaju smećem

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.2.2019. 11:36:12
Nisu posustali - Sesvete i nadalje zatrpavaju smećem

Foto: Andrija Živković

Najnovije fotografije poslao nam je ogorčeni naš sugrađanin Andrija Živković sa zamolbom za javnu objavu. 



Naš čitatelj Andrija je pri tom, uz ostalo napisao: "Cijelim putem od bajera u Kraljevečkim Novakima pored bišve vojarne sve do Budenca, svakih 50 metara je ilegalno odlagalište odpada. Molim Vas za javnu  objavu ovih slika, jer je zbilja vrijeme da se ovaj problem riješi. Ovo je idealno mjesto za rekreaciju osobito za djecu radi malog prometa automobila", piše g. Živković dodajući kako bi želio nekome prijaviti spomenuta ilegalna odlagališta, kako bi se našle osobe odgovorne za zagađenje i primjereno kazne.


Kako bi to bilo lijepo, da se u našoj državi to tako lako može. A kada bi se tako lako i brzo moglo kazniti počinitelje, vjerojatno ovakvih slika više ne bismo imali.  Na žalost, o problemu divljih deponija na području Šija Vrha, ali i drugih, dobro su upoznati i u Komunalnom redarstvu i drugdje. Gradonačelnik je rekao da bi se problem mogao riješiti uz pomoć nadzornih kamera, no pitanje je koliko bi to kamera trebalo biti da se cijeli taj prostor nadzire, te bi se tad moglo postaviti i pitanje narušavanja privatnosti na otvorenom prostoru poštenih ljudi. Dodajmo da je nedavno i ministar Goran Marić prigodom posjeta Sesveta posjetio bivšu vojarnu Šija Vrh gdje se i sam osvjedočio u stanje zapuštenosti i zagađenja divljim deponijem. Vijeće Gradske četvrti Sesvete već je nebrojeno puta reagiralo, pisalo dopise, prijavljivalo, tražilo akciju, međutim..... 


Unatoč svega Sesvete su i dalje ne samo ovdje, nego na žalost i na mnogim drugim mjestima počele biti glavno odlagalište otpada na kaubojski način.


Vratimo se na sam naslov. Logično pitanje na naslov ovoga članka bilo bi: tko su to Oni koji ne posustaju?  Na žalost tek su neki pojedinci bili zatečeni pri počinjenju svog ekološkog nedjela, pa tako možemo tek generalizirati, da su to pojedini naši sugrađani bilo iz kvarta, bilo s područja cijelog grada koji nimalo ne mare za naš okoliš, za naše i svoje zdravlje, kao i zdravlje naše i njihove djece. Možemo ih sad nazivati svakojakim pogrdnim nazivima ogorčeni zbog njihova činjenja zla, svima nama, cijeloj našoj zajednici, našoj prirodi, našoj flori i fauni, međutim na žalost, njih se to neće nimalo ticati niti primiti. Oni nemaju savjest i to rade namjerno, jer otpad bilo koje vrste može se odvesti na za to predviđena mjesta. Provjerili smo, reciklažno dvorište u Sesvetama kod sajmišta za koje neki kažu da je uvijek puno i zatrpano, moramo reći da to nije točno, ili smo samo imali sreću. Provjeravali smo u posljednjih nekoliko mjeseci u više navrata i uvijek je bilo dovoljno prostora za odložiti bilo koju vrstu otpada osim opasnog. Dakle, nije da se otpad koji nastane u kućanstvu ne može odložiti na propisan način, samo to treba htjeti.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account