Noćašnji slab potres u Prigorju probudio dio građana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.1.2021. 8:01:30
Noćašnji slab potres u Prigorju probudio dio građana

Foto: EMSC

Noćas u 3 sata i 49 minuta dogodio se slab potres magnitude 2,6 s epicentrom na području Markuševca.



Na polurazrušenoj Banovini tlo još uvijek podrhtava, srećom, sve slabijim potresima, pa bi ovaj noćašnji vrlo slab potres na području Prigorja mogao proći i nezamijećeno da nije probudio mnoge građane tog dijela, a dobro se osjetio i na području sesvetskog dijela Prigorja.


EMSC je izvijestio da je potres u epicentru imao magnitudu 2,2 Richtera, a hipocentar se nalazio na samo 2 kilometara dubine. Zbog toga je i bio tako bučan, ustvari bučniji negoli je izazvao trešnju.


Kasnije je Seizmološka služba RH izvijestila da je potres bio magnitude 2,6 Richtera, a u epicentru se mogao osjetiti intenzitetom od III stupnja MSC ljestvice.


"Skočila sam iz kreveta, već sam mislila da se kod na smirilo, kad evo ga opet", napisala je u komentaru na EMSC aplikaciji jedna građanka koju je potres uznemirio, a jedan građanin je dodao: "Već sam mislio da je serija naknadnih potresa velikog zagrebačkog potresa konačno prestala, kad evo ga opet. Ili je to možda najava neke nove serije?". 


To bi nam trebali objasniti seizmolozi ukoliko mogu, no prema dosadašnjem stanju i njihovim riječima, zagrebački rasjed i dalje je aktivan, pa se povremeno mogu očekivati potresi, nadajmo se samo ovakvi slabiji. 




Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account