Novi Jelkovec dobio Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.5.2018. 22:21:15
Novi Jelkovec dobio Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom

Foto: HRT

Povodom Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, u Novom Jelkovcu je otvoren Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom. Centar se proteže na 750 četvornih metara, a osobama s invaliditetom uvelike će olakšati život.


Pomoć pri uključivanju u aktivnosti zajednice, rehabilitacija te lakši pristup tržištu rada ono je što očekuje korisnike Centra, istaknula je pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak - Dan uoči Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom. Ne želimo da ovo bude samo jedan Dan nego da svaki dan podižemo svijest o potrebama tih osoba i njihovim aktivnostima, od područja obrazovanja do zapošljavanja, kako bi bile što aktivnije i prepoznatljivije, kazala je Slonjšak.


Predsjednica Upravnog odbora Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Željka Janeš naglasila je u čemu je posebnost ovog Centra. Imamo prostore sa senzornom sobom za najmlađe. Oduvijek mi je bio san da se krene od najmlađe generacije, naglasila je Janeš, da ih se integrira u društvo te da dobiju terapiju koju trebaju.


S obzirom na to da više od 11 posto stanovnika u Hrvatskoj ima neki oblik invaliditeta, u planu je daljnje jačanje kapaciteta stambenih zajednica u našem gradu. Takve stambene zajednice omogućavaju nastavak normalnog života i nadamo se da ćemo u novim stambenim naseljima koja gradimo, poput Podbrežja, pronaći prostor za njih, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.


Centar u Novom Jelkovcu dio je investicije vrijedne 10 milijuna kuna koja uključuje i uređenje prostora za Udrugu distrofičara, tri dodijeljena stana, projekt "Dnevni boravak" te Centar za pružanje usluga koji će u funkciju ući ove godine.


HRT


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.2.2021. 13:19:44

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account