Obilježena obljetnica pogibije Grizlija i Perića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.7.2019. 11:40:12
Obilježena obljetnica pogibije Grizlija i Perića

Foto: Arhiva obitelji Halapa

Mladen Halapa Grizly i Ivica Perić, pripadnici sesvetske policije, prvi su poginuli Sesvećani u Domovinskom ratu. Na groblju Markovo Polje obilježena je 28. godišnjica njihove pogibije, a u Banskoj Stugi gdje su i poginuli obilježena je obljetnica pogibije trinaestorice hrvatskih policajaca.



Na blagdan sv Ane i Joakima 26.7.2019. u Sesvetama na groblju Markovo polje obilježena je 28.godišnjica pogibije Mladen Halapa Grizlyja i Ivice Perića. Oni su prvi Hrvatski redarstvenici iz Sesveta koji su poginuli u Domovinskom ratu. Zajedno s još trinaestoricom hrvatskih policajaca dali su svoj život za obranu naroda Dvorskog pounja. 


Na groblju u Sesvetama uz obitelji Halapa i Perić bili su njihovi suborci iz policijskih postaja Sesvete i Dubrava, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Izaslanica gradonačelnika grada Zagreba  Milana Bandića iz Ureda za Branitelje Vesna Helfrih, potpredsjednik Skupštine Grada Zagreba Jozo Miličević i brigadir Ivan Rašić položili su vijence i zapalili svijeće. Predstavnici VGČ Sesvete, MO Gajišće i članice Udruge Hrvatska žena Zagreb - Sesvete,također su okitili njihove grobove vijencima i upalili svijeće. Među prijateljima i suborcima bili su mnogi vjernici. 


Molitvu je predvodio đakon Božidar Hadaša iz župe Marija Anđeoska Sesvetska Sopnica. U kratkom obraćanju nazočnima u ime obitelji i organizatora ovog sjećanja Udruge Hrvatska žena Sesvete zahvlalila je sestra pok. Mladena i predsjednica Udruge Mira Halapa. U dostojanstvenoj minuti tišine za Mladena i Ivicu odana je počast i poginulom skupniku HV Josipu Briškom našem Sesvećanu.


U Strugi Banskoj uz ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra Hrvatskih branitelja Tomu Medveda prisustvovali su čelnici Sisačko Moslavačke županije župan Ivo Žinić, na čelnici općina i PU Sisačko moslavačke i žitelji Dvorskog pounja. Uz dostojanstveno i tužno sjećanje bili su članovi obitelji. Iz Zagreba majka Zorana Šaronje, iz Samobora supruga i sin Branka Vuka s braćom, iz Sesveta sestra Mira Mladena Halape, roditelji Pezerović Šefika, te obitelj Mile Blaževića i sestra Mile Pušića. 


Od Dvora na Uni do Struge veslali su članovi veslačkog kluba memorijalnu utrku njima u čast. U ime kolega komemoraciji su nazočili načelnik 1. PP Centar Zagreb Jurica Miočić i pomoćnik za kriminalističku policiju u III pp Dubrava Milan Mandić. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.1.2024. 9:16:07

Create Account