Obilježena obljetnica pogibije Grizlyja i Perića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.7.2018. 10:21:09
Obilježena obljetnica pogibije Grizlyja i Perića

Foto: Obitelj Halapa

U četvrtak, 26. srpnja na dan pogibije hrabrih sesvetskih policajaca Mladena Halape Grizlyja i Ivice Perića održana komemoracija. 



Povodom 27.godišnjice pogibije Mladena Halapa Grizliya i Ivice Perića uz obitelji komemoraciji su na groblju Markovo polje nazočili  mnogi prijatelji i kolege iz PP Sesvete i III PP Dubrava. Izaslanik gradonačelnika Milana Bandića Stjepan Kezerić, ujedno predsjednik Vijeća g.č. Sesvete položio je vijenac, zapalio svijeće na grobovima i prenio obiteljima sućut i podršku.


 Vijence su položili predstavnici Gradske četvrti Sesvete, VMO GAJIŠĆE,  te prijatelji i ostali vjernici. Cvijeće su položile i članice Udruge "HRVATSKA ŽENA " ZAGREB SESVETE, koje svake godine organiziraju ovo sjećanje. 


Molitvu i blagoslov grobova predvodio je sesvetski župnik, preč. Mario Migles.  Nakon molitve obitelj Halapa ugostila je izaslanstvo uz skroman domjenak.


Glavna komemoracija  bila je također u četvrtak u Strugi Banskoj na mjestu pogibije 13 hrvatskih redarstvenika na potezu od Dvora na Uni do Hrvatske Kostajnice u akciji kodnog naziva "Žaoka". Na mjestu pogibije općina Dvor podigla je spomen ploču u Strugi Banskoj, a na njoj su uklesana imena svih poginulih toga dana u Pounju.


"Gotovo da nema dana da se ja i ostali članovi obitelji ne sjetimo našeg Mladena, kao i obitelj Perić njihova Ivice", kazala nam je Mladenova sestra Mira dodajući kako im je upravo oko dana pogibije i spomena na njihove heroje najteže. 


"Nikada ih zaboraviti nećemo i uvijek ćemo biti tu na dan njihova stradanja", poručili su dečki iz sesvetske policije. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.1.2024. 9:16:07

Create Account