Objavljeni rezultati vikend akcije: Za pohvalu, Sesvećani većinom trijezni

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.12.2019. 10:25:08
Objavljeni rezultati vikend akcije: Za pohvalu, Sesvećani većinom trijezni

Foto: Ilustracija

Policija je objavila rezultate pojačanog nadzora vozača ponajviše na alkohol u noćnim satima tijekom vikenda. Sesvetska je policija tijekom vikenda zabilježila tek četvoricu vozača pod utjecajem alkohola.


Priopćenje PP Sesvete:


U razdoblju od 20.do 23.12.2019. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ na razini PUZ-a  sankcionirala  4  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,38  g/kg kod vozača, dok   vozačice nisu zatečen pod utjecajem alkohola.Priopćenje PUZ-a:U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 382 prometnih prekršaja, od čega 71 prekršaj vozača s alkoholom, zatim 97 prekršaja nepropisne brzine, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 174 ostala prekršaja.


Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

- u subotu, 21. prosinca 2019. godine oko 00.45 sati, 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom novogradiških registarskih oznaka u Zagrebu, ulicom Josipa Malekovića. Kod kućnog broja 10 je zaustavljen i alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija od 2,41 g/kg alkohola u organizmu. Uhićen je i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

 

- u subotu, 21. prosinca 2019. godine oko 6.30 sati, 24-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka u Zagrebu, Avenijom Dubrovnik u smjeru istoka. Kod raskrižja sa Ulicom Trnsko je zaustavljena i alkotestirana te joj je utvrđena koncentracija od 1,41 g/kg alkohola u organizmu. Isključena je iz prometa i oduzeta joj je vozačka dozvola na rok od 12 sati.

 

Prilikom provođenja akcije, 12 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a 10 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka. Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je ukupno 6 osoba – test negativan. Od 771 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 14 vozača (19,7%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 15 mladih vozača (21,1%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.11.2020. 10:43:20

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account