Od ovog ponedjeljka skuplje parkiranje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.7.2018. 11:25:12
Od ovog ponedjeljka skuplje parkiranje

Foto: Zagreb.info

Sesvete su treća "zelena" zona i od sutra umjesto kunu i pol, sat parkiranja stajat će dvije kune. Sat parkiranja u "crvenoj" zoni stajat će 12, a u "žutoj" pet kuna.Sat parkiranja u "crvenoj" zoni od ponedjeljka ćemo plaćati dvostruko više - 12 umjesto 6 kuna, u "žutoj" pet - umjesto dosadašnje - tri kune, a u "zelenoj" ćemo parkirati za cijenu sata pedeset lipa višu nego dosada, dvije kune.


Stoji to u novom Pravilniku o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža koji je sredinom srpnja objavljen u Službenom glasniku grada Zagreba.


Tako će sat parkiranja u "crvenoj" zoni - umjesto dosadašnjih šest - stajati 12 kuna, a naplaćivat će se sat dulje nego dosada, radnim danom do 22 sata. U drugoj, takozvanoj "žutoj" zoni, parkiranje poskupljuje s tri na pet kuna, a u trećoj s kune i pol na dvije kune po satu.


Želite li ostaviti svoje vozilo u garaži Tuškanac, od ponedjeljka ćete sat parkiranja platiti dvostruko više nego dosada - 10 kuna. U većini ostalih javnih garaža (Gorica, Kvaternikov trg, Langov trg, Petrinjska, Rebro), cijena će porasti s četiri na 6 kuna, osim garaža u Jelkovcu i na Sveticama gdje će sat poskupjeti na tri, odnosno četiri kune.


Cijene dnevnih, mjesečnih i godišnjih karata - i komercijalnih - ostaju iste.


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.11.2020. 12:29:45

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account