Od ovog ponedjeljka skuplje parkiranje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.7.2018. 11:25:12
Od ovog ponedjeljka skuplje parkiranje

Foto: Zagreb.info

Sesvete su treća "zelena" zona i od sutra umjesto kunu i pol, sat parkiranja stajat će dvije kune. Sat parkiranja u "crvenoj" zoni stajat će 12, a u "žutoj" pet kuna.



Sat parkiranja u "crvenoj" zoni od ponedjeljka ćemo plaćati dvostruko više - 12 umjesto 6 kuna, u "žutoj" pet - umjesto dosadašnje - tri kune, a u "zelenoj" ćemo parkirati za cijenu sata pedeset lipa višu nego dosada, dvije kune.


Stoji to u novom Pravilniku o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža koji je sredinom srpnja objavljen u Službenom glasniku grada Zagreba.


Tako će sat parkiranja u "crvenoj" zoni - umjesto dosadašnjih šest - stajati 12 kuna, a naplaćivat će se sat dulje nego dosada, radnim danom do 22 sata. U drugoj, takozvanoj "žutoj" zoni, parkiranje poskupljuje s tri na pet kuna, a u trećoj s kune i pol na dvije kune po satu.


Želite li ostaviti svoje vozilo u garaži Tuškanac, od ponedjeljka ćete sat parkiranja platiti dvostruko više nego dosada - 10 kuna. U većini ostalih javnih garaža (Gorica, Kvaternikov trg, Langov trg, Petrinjska, Rebro), cijena će porasti s četiri na 6 kuna, osim garaža u Jelkovcu i na Sveticama gdje će sat poskupjeti na tri, odnosno četiri kune.


Cijene dnevnih, mjesečnih i godišnjih karata - i komercijalnih - ostaju iste.


Vezane vijesti
Ažurirano: 24.2.2024. 13:16:57

Create Account