Odbacivanje smeća u prirodu na području Sesveta čini se da je postala masovna pojava

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.10.2018. 16:12:27
Odbacivanje smeća u prirodu na području Sesveta čini se da je postala masovna pojava

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Zahvaljujući našoj čitateljici gospođi Jeleni svjedočili smo još jednom barbarskom činu po svemu sudeći nekog domaćeg „majstora”.


Kako nam je čitateljica danas dojavila,  na prostoru livade između Jelkovca i Sesvetske Selnice, uz sam rub šume, pod okriljem noći bijeli kombi istovario je svoj sadržaj.  Zapazila ga je naša čitateljica koja je o tome izvijestila i komunalno redarstvo. 


„Poslala sam im mail o svom zapažanju, a potom ih pokušala nazvati, međutim nitko se na moje pozive nije javljao”, tvrdi savjesna građanka koja kaže kako se boji da bi taj dio prekrasne prirode mogao postati novi ilegalni deponij otpada. 


Dolaskom na mjesto ekološkog zločina (nadajmo se da nije preteška riječ za takav bezosjećajni i bezobrazni čin), zatekli smo građevinski otpad od nekakve sanacije  ili rekonstrukcije  interijera, a možda i završih radova u izgradnji novogradnje, priznajemo nismo stručnjaci u prepoznavanju građevinskog otpada. Pločice, šuta, nekakve mase, možda ljepila i slično.  Laički zaključujemo, iako možda nismo u pravu, da smeće nije putovalo izdaleka, jer na području Jelkovca, primijetismo, mnogo se gradi i adaptira.


Vjerujemo da je gospođa Jelena u pravu kad se boji nastanka ilegalnog smetlišta u prekrasnoj prirodi, odnosno u relativnoj blizini njezina stanovanja, jer iz dosadašnjeg iskustva znademo da jedna odbačena vreća, nekom magičnom čarolijom na sebe počne privlačiti tone smeća.  


Ako znademo kakve probleme ima naša gradska četvrt sa smećem i radom gradskih službi koji bi se trebale boriti protiv te pošasti, čini se da nam preostaje jedino vlastita borba, angažman ovako savjesnih građana u zaštiti od nesavjesnih i zlonamjernih pojedinaca.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 30.3.2023. 12:44:57

Create Account