Održan 9. festival "Po dragomu kraju"

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.10.2019. 21:09:16
Održan 9. festival "Po dragomu kraju"

Foto: Josip Žagar

U sklopu trodnevne manifestacije Domjanićeve noći, u petak navečer održan je 9. festival kajkavskih popevki "Po dragomu kraju".



Najveća manifestacija posvećena očuvanju kajkavske baštine na poduručju Sesvetskog prigorja, ali i šire, održava se u tri dana ovoga vikenda. U petak na večer u prepunoj sportskoj dvorani škole u Adamovcu održan je 9. glazbeni festival "Po dragomu kraju" na kojem je premijerno izvedeno 18 kajkavskih pjesama. Pjesme je ocjenjivao peteročlani stručni ocjenjivački sud u sastavu:

Prof. mentor Vice Zirdum, prof. Dragoslav Milošević, prof. Marijan Milić, predsjednik žirija, Martin Potočnik i novi župnik  vlč. Mladen Sinković.  


Pobjednik festivala po ocjeni žirija je pjesma Vu srcu i duši u izvedbi Ane Jaklinović. Nagrada za najbolji tekst pripala je pjesmu Mati autora stihova Josipa Bonusa u izvedbi Katarine Bonus. Nagrada za najbolji aranžman dodijeljena je pjesmi 1+1 aranžera Nenada Dana Koziga u izvedbi Josipa Bonusa. Publika je pak svoj glas dala pjesmi Med zviezdami u izvedbi Josipa Črgara koji i sam svira u orkestru od prvog dana osnutka.


Festival je otvorio saborski zastupnik te izaslanik predsjednika gradske skupštine Drage Prgometa Ante Plazonić u nazočnosti izaslanice gradonačelnika Milana Bandića i predsjednica VGČ Sesvete Stjepana Kezerića, Zlate Trošelj, te predstavnice Gradskog ureda za kulturu Cvijete Grijak, kao i mnogih drugih uglednika.  

Programu su suvereno vodili  Ana Beštak i Vid Balog.



Vezane vijesti
Ažurirano: 4.2.2024. 11:44:08

Create Account