Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.2.2019. 10:17:18
Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na jučerašnju akciju  odazvalo se 68 dobrovoljnih darivatelja krvi. Bila je to jedna od najuspješnijih akcija u posljednje vrijeme.



Akciju dobrovoljnog darivanja krvi organizirao je Crveni križ, a provela ekipa iz Zavoda za transfuzijsku medicinu. U uobičajenom terminu od 11,30 do 16,30, na uobičajenom mjestu u sali za sastanke Udruženja obrtnika Sesveta, krv je darovalo 58 darovatelja, desetoro njih je odbijeno nakon liječničkog pregleda, ponajviše zbog nepravilnog tlaka ili preniskog željeza, a ukupno se odazvalo na akciju 68  dobrovoljnih darivatelja krvi.


To je jedan od najboljih odaziva u zadnje vrijeme što bi moglo značiti, polagan povrat Sesvećana na akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvete. Znademo da na području Sesveta ima puno dobrovoljnih darovatelja krvi, no mnogi daju krv na drugim mjestima.


Ono što posebno raduje jest da se na jučerašnju akciju odazvalo sedmoro mladih koji su po prvi puta pristupili, ispružili ruku i dali krv. Naravno svi darovatelji počašćeni su gablecom i pićem, a obzirom da je bilo Valentinovo, dobili su i prigodan poklončić, kemijsku olovku, napolitanke i ono najljepše lijepo crveno gumeno srčeko Crvenog križa koje inače može poslužiti za lakše pumpanje krvi prilikom davanja, ali i kao suvenir.


Iz Crvenog križa najljepše zahvaljuju svima na odazivu. Slijedeću akciju darivanja krvi planiraju za 18. travnja, a prije toga bit će održane akcije davanja krvi u sesvetskoj Gimnaziji i u Srednjoj školi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account