Održana druga ovogodišnja redovna akcija davanja krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.2.2021. 15:33:37
Održana druga ovogodišnja redovna akcija davanja krvi

Foto: Sesvete danas

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održana je u Sesvetama u utorak u popodnevnim satima.



U Novom ovogodišnjem formatu održavanja akcija dobrovoljnog darivanja krvi utorkom u popodnevnim satima, jučer je u prostoru Doma obrtnika Sesvete u Ninskoj ulici održana druga ovogodišnja redovna akcija. 


Odaziv je bio nešto manji negoli je u zadnje vrijeme uobičajeno, no za to postoji i razlog. " Mi smo na samom početku godine imali izvanrednu akciju, a nedugo potom i redovu akciju. Novost je i to što smo od ove godine uveli i svakomjesečnu akciju u odnosu na do sad dvomjesečnu. Dakle, ove ćemo godine imati 12 redovnih akcija u Domu obrtnika, a uz ovu izvanrednu bit će još pokoja dislocirana akcija u drugim sredinama. Sve to dovodi do toga na na svakoj pojedinoj akciji imamo smanjenje broja nazočnih darivatelja, međutim, ukupno na razini godine očekujemo povećanje", rekao nam je voditelj sesvetskog Crvenog križa Željko Turčić. 


Uz smanjenje gužvi i komforni pristup darivanju krvi, zacijelo će biti i onih koji će se radije odazvati u ovakav novi format davalaštva.


A ovaj put akciji se odazvalo 35 osoba, 10 ih je odbijeno zbog raznih zdravstvenih razloga, prikupljeno 25 doza životno važne tekućine. Posebno raduje podatak da se i na ovu akciju odazvalo dvoje mladih naših sugrađana koji su prvi puta došli dati krv čime je velika humana porodica sesvetskih dobrovoljnih darovatelja krvi još povećana. 


"Zanimljivo da se posljednjih mjeseci bilježi trend dolazaka novih mladih zdravih punoljetnih sugrađana čime doista broj dobrovoljnih darovatelja na području Sesveta iz akcije u akciju raste", zaključuje Turčić pri tom zahvaljujući svima na odazivu.


Naredna akcija već je za mjesec dana.


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.3.2024. 8:25:15

Create Account