Održana humanitarna donatorska večer za Tanzaniju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.2.2018. 12:28:15
Održana humanitarna donatorska večer za Tanzaniju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Tridesetak uglednih sesvetskih poduzetnika i obrtnika nazočilo je sinoć u restoranu sportskog centra Sava na humanitarnoj donatorskoj večeri za Tanzaniju.


Zašto baš za Tanzaniju uvodno je nazočnima objasnio sesvetski župnik vlč. Mario Migles. Naime, u toj siromašnoj afričkoj zemlji djeluje naš misionar vlč. Velimir Tomić. On je prošle godine prilikom boravka u Hrvatskoj bio gost i sesvetske župe, te predvodio nekoliko misa. Tada je mnoštvu pričao o njegovu djelovanju u Tanzaniji.


"To je vrlo siromašan, skroman, ali pošten i druželjubiv narod koji je sretan kad dnevno ima šaku riže za obrok. Dolaze kod njega na mise koje naš misionar predvodi pod vedrim nebom i želja mu je sagraditi crkvu. Možda ne baš u takvom obliku kakve se grade kod nas, ali dostojnu građevinu u kojoj bi se mogli održavati vjerski obredi", rekao je uvodno vlč. Migles pozivajući pri tom nazočne da otvore srce i mi koji imamo neizmjerno više odvojimo koliko tko može. 


Migles je zajedno sa zamjenikom predsjednika Vijeća g.č. Sesvete Draženom Markotom i domaćinom Perom Karatovićem inicirao i organizirao donatorsku večer koju su svojim nastupom začinili članovi FA Sesvetska Sela i tamburaši. 


Na večeri je bio nazočan posebni izaslanik gradonačelnika Bandića Stipe Zeba, jer je sam gradonačelnik bio spriječen doći zbog protokolarne potrebe zajedničke večere sa srbijanskim predsjednikom. Zeba je u ime gradonačelnika najavio da će se na svojevrsni način i Grad Zagreb pridružiti ovoj akciji i pomoći u okvirima mogućeg. 


Poduzetnicima su uručene uplatnice putem kojih će svatko uplatiti iznos koji želi na račun župe s posebnom oznakom Za Tanzaniju, kako bi se moglo pratiti koliko će novaca biti prikupljeno. 


Inače u župi Svih Svetih je na posljednje četiri mise za tu humanitarnu namjenu već prikupljeno 45 tisuća kuna.



Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account