Održana prva ovogodišnja akcija davanja krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.1.2021. 11:22:32
Održana prva ovogodišnja akcija davanja krvi u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Od ove godine dobrovoljno darivanje krvi odvija se u novom formatu, umjesto četvrtkom, utorkom u popodnevnom terminu.
Odaziv na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama, održanoj u utorak u popodnevnom terminu bio je vrlo solidan. Iako nakon dugo godina, sesvetski dobrovoljni darovatelji krvi nisu baš navikli na utorak, uvijek je do sad bio četvrtak, no moguće da novi dan i popodnevni termin budu pokretač daljnjeg razvoja dobrovoljnog davalaštva krvi u našem kvartu.Na akciju se odazvao 51 darovatelj, devetero od njih iz zdravstvenih razloga nije moglo dati krv, najčešći je problem bio preniska razina željeza u krvi ili nepravilan tlak, a prikupljene su 42 doze životno važne tekućine. Posebno raduje činjenica da su se akciji odazvale dvije mlade osobe kojima je to bilo prvi dolazak na darivanje krvi i time se uključile u svaki mjesec sve veću humanu porodicu sesvetskih dobrovoljnih darovatelja krvi. 


Inače na akciji smo zatekli i vugrovečkog župnika vlč. Filipa (na naslovnoj fotografiji), koji je dugogodišnji darovatelj krvi i kako sam kaže, rado se odaziva, jer zna da dozom svoje krvi može pomoći čovjeku u zdravstvenoj nevolji.


Od ove godine akcija u Sesvetama odvijat će se svaki mjesec, umjesto jednom u dva mjeseca kako je bilo do sada, jer procijenjeno je da u našoj gradskoj četvrti ima već dovoljan broj darovatelja tako da se akcija može organizirati. Naime, u Zavodu za transfuzijsku medicinu smatraju opravdanim da svoju ekipu pošalju na teren ako je izgledno prikupiti barem tridesetak doza. 


Iz Crvenog križa zahvaljuju svima na odazivu.Vezane vijesti
Ažurirano: 17.2.2021. 15:33:37

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account