Održana prva ovogodišnja akcija davanja krvi u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.1.2021. 11:22:32
Održana prva ovogodišnja akcija davanja krvi u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Od ove godine dobrovoljno darivanje krvi odvija se u novom formatu, umjesto četvrtkom, utorkom u popodnevnom terminu.




Odaziv na prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama, održanoj u utorak u popodnevnom terminu bio je vrlo solidan. Iako nakon dugo godina, sesvetski dobrovoljni darovatelji krvi nisu baš navikli na utorak, uvijek je do sad bio četvrtak, no moguće da novi dan i popodnevni termin budu pokretač daljnjeg razvoja dobrovoljnog davalaštva krvi u našem kvartu.



Na akciju se odazvao 51 darovatelj, devetero od njih iz zdravstvenih razloga nije moglo dati krv, najčešći je problem bio preniska razina željeza u krvi ili nepravilan tlak, a prikupljene su 42 doze životno važne tekućine. Posebno raduje činjenica da su se akciji odazvale dvije mlade osobe kojima je to bilo prvi dolazak na darivanje krvi i time se uključile u svaki mjesec sve veću humanu porodicu sesvetskih dobrovoljnih darovatelja krvi. 


Inače na akciji smo zatekli i vugrovečkog župnika vlč. Filipa (na naslovnoj fotografiji), koji je dugogodišnji darovatelj krvi i kako sam kaže, rado se odaziva, jer zna da dozom svoje krvi može pomoći čovjeku u zdravstvenoj nevolji.


Od ove godine akcija u Sesvetama odvijat će se svaki mjesec, umjesto jednom u dva mjeseca kako je bilo do sada, jer procijenjeno je da u našoj gradskoj četvrti ima već dovoljan broj darovatelja tako da se akcija može organizirati. Naime, u Zavodu za transfuzijsku medicinu smatraju opravdanim da svoju ekipu pošalju na teren ako je izgledno prikupiti barem tridesetak doza. 


Iz Crvenog križa zahvaljuju svima na odazivu.



Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 10:11:31

Create Account