Održana tribina o prometu u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2020. 14:18:12
Održana tribina o prometu u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Udruga Zelene i plave Sesvete održala je u četvrtak navečer tribinu o prometu u Sesvetama o čemu su govorili eminentni prometni stručnjaci.




Zdenko Lanović, Marko Slavuj i Pero Škorput, naši ugledni prometni stručnjaci na sinoćnjoj su dobro posjećenoj tribini u dvorani ProGIrega iznijeli niz poznatih i nepoznatih elemenata aktualne prometne situacije u Sesvetama, predstavili niz primjera prometnih rješenja iz Europe, te pokazali također više rješenja o tome kako bi se mogla popraviti  naša prometna situacija. Pri tome jako je važno znati kad je riječ o gradskom prometu da Europa ponegdje već u sadašnjosti, a svakako u budućnosti preferira izgradnju novih prometnica za biciklistički promet, osnaživanje javnog prometa i uveliko smanjenje korištenja osobnih vozila, osobito najvećih zagađivača.


Sva trojica predavača suglasni su da je u svemu tome važna politička volja, jer bez politike ništa se ne može izmijeniti niti izgraditi. Zaključili su da rješenja postoje, ideje postoje, čak i idejni projekti za pojedine segmente, a pri implementaciji novih prometnih rješenja na raspolaganju stoje i europska novčana sredstva. 


Zainteresirani građani koji žele nešto više doznati o toj temi mogu poslušati audio snimku tribine sa zanimljivim predavanjima uglednih profesora i stručnjaka. 


Link na audio snimku je ovdje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.11.2022. 14:35:25

Create Account