Održana tribina o prometu u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2020. 14:18:12
Održana tribina o prometu u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Udruga Zelene i plave Sesvete održala je u četvrtak navečer tribinu o prometu u Sesvetama o čemu su govorili eminentni prometni stručnjaci.
Zdenko Lanović, Marko Slavuj i Pero Škorput, naši ugledni prometni stručnjaci na sinoćnjoj su dobro posjećenoj tribini u dvorani ProGIrega iznijeli niz poznatih i nepoznatih elemenata aktualne prometne situacije u Sesvetama, predstavili niz primjera prometnih rješenja iz Europe, te pokazali također više rješenja o tome kako bi se mogla popraviti  naša prometna situacija. Pri tome jako je važno znati kad je riječ o gradskom prometu da Europa ponegdje već u sadašnjosti, a svakako u budućnosti preferira izgradnju novih prometnica za biciklistički promet, osnaživanje javnog prometa i uveliko smanjenje korištenja osobnih vozila, osobito najvećih zagađivača.


Sva trojica predavača suglasni su da je u svemu tome važna politička volja, jer bez politike ništa se ne može izmijeniti niti izgraditi. Zaključili su da rješenja postoje, ideje postoje, čak i idejni projekti za pojedine segmente, a pri implementaciji novih prometnih rješenja na raspolaganju stoje i europska novčana sredstva. 


Zainteresirani građani koji žele nešto više doznati o toj temi mogu poslušati audio snimku tribine sa zanimljivim predavanjima uglednih profesora i stručnjaka. 


Link na audio snimku je ovdje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.10.2020. 12:24:57

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account