Omiljeni cvijet Ane Rukavine u subotu održan u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2019. 23:08:41
Omiljeni cvijet Ane Rukavine u subotu održan u Sesvetama

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Humanitarna akcija pod nazivom "Omiljeni cvijet Ane Rukavine" u subotu prije podne održana je u Sesvetama kod tržnice.



Forum žena SDP-a Sesvete u subotnje je prijepodne održao prigodnu prodaju tulipana – najdražeg cvijeta Ane Rukavine, čiji cjelokupni prihod ide u fond Zaklade „Ana Rukavina“. Pod nazivom “Omiljeni cvijet Ane Rukavine”, akcija je Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a, koja je osim u Sesvetama danas održana u stotinjak gradova diljem Hrvatske.


Akciju su kod sesvetske tržnice provele članice foruma žena sesvetskog SDP-a. Uz predsjednika Draženka Pandeka, tulipane su prodavale Ankica Ležajić, povjerenica foruma žena za Sesvete i Paulina Rebak, predsjednica mjesnog ogranka SDP-a Soblinec, potpomognutih mladim snagama. Prodano je dvjestotinjak tulipana po pet kuna komad.

 

Zaklada Ana Rukavina je od početka svog rada, prije osam godina, organizirala preko 250 akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica čime je upisano oko 46.000 potencijalnih darivatelja, od kojih je više od 44.000 tipizirano. Iz hrvatskog su Registra do danas 44 osobe dobile šansu za život, stoga je važno nastaviti razvijati Registar, posebno s obzirom na to da je registracija potencijalnih darivatelja koštane srži iznimno jednostavan i besplatan proces za darivatelja, a koji nekome može spasiti život.


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.3.2024. 13:36:24

Create Account