Opasni šaht na Luci prijeti djeci

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.10.2017. 13:37:33
Opasni šaht na Luci prijeti djeci

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Naš čitatelj Damir Barišić obavijestio nas je o opasnom šahtu na Luci.


Provjerili smo jutros, još za vrijeme magle, šaht od kanalizacije doista je opasan i to u smislu da je njegov betonski poklopac teško oštećen, te je vidljiva rupa kroz koju bez problema propadne dječja noga, kao što se to dogodilo sinu gospodina Barišića. 


Riječ je o kanalizacijskom šahtu s betonskim poklopcem, izgrađenim prije više od 30 godina i nije čudo da je beton već devastiran.  I dok je u vrijeme gradnje bio daleko od ljudskih kretanja, svojedobnom izgradnjom takozvane "crvene stazice" koja povezuje početak Bistričke kod križanja sa Zagrebačkom, sve do stadiona, ljudsko kretanje mu se približilo, a on ostao neodržavan i u sve gorem stanju.


Evo što nam je javio čitatelj Barišić:

Postovani, saljem vam slike sahta u koji mi je dijete od godinu i pol danas upalo, nadam se da cete mozda nesto napravit sa ovom informacijom jer mi je neshvatljivo da se ovako nesto moze nalaziti izmedju dvije skole, srednje i osnovne, 10 metara od crvene stazice gdje svaki dan obitelji sa djecom secu i gdje se na livadi igraju...

Ne zelim ni zamisliti sto bi se dogodilo da je rupa malo sira i da je dijete skroz moglo propast, ovako je samo hvala Bogu noga propala...

Molim vas da makar na svom portalu upozorite na ovaj nemar odgovarajucih sluzbi, ako netko zna kome da se obratim za popravak ovoga molim javite... Nadam se da ce ova informacija biti od pomoci nekome ako je objavite...



Poklopac ovog šahta u takvom je stanju zacijelo već godinama, i vjerujemo da su i mnogi građani već ranije uočili to potencijalno opasno mjesto, međutim nitko nije reagirao. Ispravan put bio bi u svim slučajevima nakon uočavanja određene nepravilnosti, opasnosti, nereda ili devastacije, oavijestiti nadležni mjesni odbor čiji bi predstavnici trebali promtno pokrenuti postupak otklanjanja opasnosti ili nedostataka. 

No, to kod nas još malo šepa sa svih strana, građani ne dojavljuju, a kad i dojave pitanje je da li se sve dojave promtno i rješavaju.


Vjerujemo i nadamo se da će nadležni o ovom problemu biti informirani i pokrenuti postupak popravka spomenutog šahta. No, samo za ilustraciju, dok smo tražili spomenuti šaht, naišli smo na još nekoliko kojima je poklopac izdignut iz ležišta, dakle također potencijalno opasan ili je razbijen.  Doduše, nismo u ovoj kratkoj inspekciji naišli na neki potpuno otvoreni šaht, no to ne znači da ga negdje i nema. Stoga bila bi poželjna veća suradnja građana i nadležnih na dobrobit sviju nas građana i osobito naše djece.



Vezane vijesti
Ažurirano: 12.4.2024. 14:25:04

Create Account