Otkrivamo nove lokacije divljih odlagališta smeća u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.5.2020. 16:56:47
Otkrivamo nove lokacije divljih odlagališta smeća u Sesvetama

Foto: Čitatelj SD portala

Tri novije lokacije divljeg smetlišta dojavio nam je čitatelj zgrožen viđenim.



Naše lijepe i Zelene i plave Sesvete iz dana u dan pune se smećem. Naš čitatelj poslao nam je fotografije zgrožen svojim otkrićem. "Na prostoru između Sesvetske Selnice i Dumovca tri su divlja smetlišta. Snimio sam fotografije samo  jedne lokacije, a sve je navezeno uz  požarni put uz prugu", kaže nam čitatelj. 


Nedavno je otvoreno novo reciklažno dvorište u Novom Jelkovcu u koje se besplatno može odložiti gotovo sav otpad, čak i neke vrste ekološki opasnog otpada. Besplatno. Miješani komunalni otpad odvaža se ispred svake zgrade, dva puta godišnje svako domaćinstvo ima pravo na besplatni odvoz glomaznog otpada po pozivu, kamion Čistoće dolazi po otpad na kućnu adresu, papir, plastika i staklo se također odvozi....  Uz sve to nekima je jednostavnije otpad dovesti i baciti nekamo u prirodu. Zašto, ako već vozi, ne odveze u reciklažno dvorište koje radi od jutra do navečer?  Doista ljudskoj gluposti o zločestoći nema kraja. 


Ove će se lokacije sad kad su otkrivene vjerojatno ubrzo po nalogu komunalnog redara počistiti, međutim, gotovo možemo biti sigurni da će ponovo na istom ili nekom drugom mjestu sve se ponoviti. Pitamo se, do kad?


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:41:51

Create Account