Otkriveno novo divlje sesvetsko smetlište

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.10.2018. 23:01:46
Otkriveno novo divlje sesvetsko smetlište

Foto: Zelene i plave Sesvete

Volonteri udruge Zelene i plave Sesvete otkrili su i dokumentirali novo divlje odlagalište otpada u nastajanju na području Sesveta.



Na svojoj fb stranici su napisali: Nova lokacija. Nova divlja deponija. Između Sesvetske Selnice i Dumovca.

Nova sramota. Novi poraz zdrave pameti. Novi poraz SVIH službi. Novi poraz svih nas koji cijenimo život i zdravlje! Dokad?


Dodajmo ovome kako ćemo sigurno čuti od mnogih nadležnih tijela na svim razinama kako se bore, no da su često puta nemoćni.

Pitamo se viđaju li se ovakve slike po primjerice Austriji? Zašto tamo vlast nije nemoćna, ili su Austrijanci puno kulturniji od nas? Možda se tamošnjim potencijalnim počiniteljima takva rabota ne bi isplatila? To su pitanja za gradsku, ali i državnu vlast. 


Ne očekujmo od spomenutih brzo i kvalitetno rješenje, stoga bismo, ukoliko želimo očuvati zdrav životni okoliš za buduća pokoljenja, građani trebali očito nešto i sami poduzeti. Već ima nekolicina koji savjesno dojavljuju udruzi ZIPS ili medijima nastajanje divljih odlagališta, a bilo je čak i primjera fotografiranja počinitelja odnosno registarskih tablica. Njima čestitamo na savjesnosti i hrabrosti, jer upravo građanska svijest čini mnogo na rješavanju takvih problema. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 12:12:04

Create Account