Otkup svih nekretnina na produžetku Branimirove do kraja godine? (Video izlaganja Ante Plazonića)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.2.2020. 11:28:53
Otkup svih nekretnina na produžetku Branimirove do kraja godine?  (Video izlaganja Ante Plazonića)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Na jučerašnjoj sjednici Vijeća g.č. Sesvete Ante Plazonić izvijestio je o stanju s projektom produžetka Branimirove.



Dio parcela je otkupljen, no veći dio vlasnika nije se složio s predloženom cijenom, iako su tri sudska vještaka procjenjivala parcele i vrlo malo su se razlikovali. Zbog odbijanja ponuđene cijene, pokrenut je postupak izvlaštenja. Radi se o pravnom postupku koji traje što umnogome usporava ostvarenje projekta, sukus je na jučerašnjoj sjednici izlaganja Ante Plazonića, koordinatora za realizaciju tog projekta.


"Do jeseni ili najkasnije do kraja godine predviđam da ćemo uspjeti riješiti upotpunosti prvu dionicu Branimirove, koja je vlasnički i najzamršenija i proceduralno najteža, a kad nju riješimo mislim da smo riješili sve, jer druga i treća dionica su gotovo pa bez problema", rekao nam je po završetku sjednice Plazonić dodajući da će nakon  vlasničkom rješavanja cjelokupne trase svih triju dionica biti zatražena građevinska dozvola nakon koje mogu započeti i radovi. 


"Ne možemo započeti radove prije izdavanja građevinske dozvole, a građevinsku možemo zatražiti tek kad grad upotpunosti stupi u posjed parcela na cjelokupnoj trasi. Dakle vidite koliki je problem to vlasništvo nad parcelama i njihovo rješavanje", nadovezao se koordinator na naše pitanje o fizičkom početku radova predviđajući da bi to moglo biti na proljeće slijedeće godine. 


I ono najvažnije, pitali smo Plazonića imali grad sredstava za otkup. "Koliko god netko sumnjao, ali tvrdim vam da novci nisu problem. Da imamo danas riješeno ono što se tridesetak godine nije niti počelo rješavati do prošle godine, već bismo  se vjerojatno vozili tom prometnicom. Evo nakon malo više od godine dana kako smo počeli rješavati taj problem, vidimo njegov kraj uskoro. Strpimo se još malo, a za novce ne brinite", zaključuje Ante Plazonić s temom o aktualnom stanju s projektom Branimirove.



Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 10.4.2024. 13:08:34

Create Account