Otvorena cesta Planina Gornja – Sv. Matej

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.5.2017. 19:00:52
Otvorena cesta Planina Gornja – Sv. Matej

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Grad Zagreb, odnosno Sesvete još su jednom cestom spojeni sa Zagorjem.


Na prigodnoj svečanosti danas popodne puštena je u promet novoizgrađena cesta koja spaja Prigorje i Zagorje, između Gornje Planine i Sv. Mateja u općini Gornja Stubica. Cesta se spaja na postojeću između Sv. Mateja i Kari Varoši, a duljina joj je 5,6 km. Za najmanje toliko će Sesvećanima i Zagrepčanima biti kraće putovanje u popularne Stubake, a Zagorcima kraće i brže putovanje u Zagreb na posao. Sada je cestovna razdaljina između Gornje Planine i Gornje Stubice samo 8 km.

Cijelu je dionicu prevozio i ZET-ov minibus pun uzvanika među kojima je bio i izaslanik gradonačelnika Bandića, Ivica Lovrić, pročelnik gradskog Ureda za obrazovanje kulturu i sport. "Evo i na ovom dijelu povezujemo Zagreb i Zagorsku županiju. Do sada nismo imali takvu povezanost koja omogućuje dolazak ZET-ova autobusa u Zagorje, a za što postoje mogućnosti da se uskoro i dogovori", rekao je tom prigodom Lovrić.

Svoje oduševljenje cestom nije krio niti načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić "Ovom cestom postajemo konkurentni. I što se posla tiče i što se fakulteta tiče, naše poljoprivrede itd. Zagorci će od sada puno lakše, brže i jeftinije do Zagreba, a još kad dođe i ZET, nadamo se da ćemo to dogovoriti, imat ćemo gotovo iste uvijete kao mnogi drugi građani u rubnim gradskim područjima, kao primjerice što to imaju naši sadašnji prijatelji i susjedi iz Gornje Planine.

I do sada smo si bili jako dobri, puno se mladih ženilo s područja sjevernog Sesveta i ovog dijela Zagorja, a sad će nam biti lakše i brže doći jedni drugima, jer to je sad novi ulaz u grad Zagreb", govori Krizmanić, nadajući se da će do kraja godine Gornja Stubica biti spojena s prigorskim ZET-ovim linijama.

"Možda niste znali, ali dnevne migracije iz područja naše općine prema gradu Zagrebu su jedne od najvećih dnevnih migracija općenito na području Zagorja. Zato smo tako sretni", nadovezao se Krizmanić.

A da doista tim dijelom Zagorja vlada veliko veselje otvorenjem spomenute ceste bilo je vidljivo i velikom veselicom napravljenom na samoj granici Prigorja i Zagorja, u lovačkom domu Kari Varoš, gdje je veselje uz mužikaše i zagorsku kapljicu, te niz delicija koje su priredile vrijedne Zagorke, portajalo.


Create Account