Otvorena vinska kušaonica OPG-a Tomurad

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.6.2017. 12:00:45
Otvorena vinska kušaonica OPG-a Tomurad

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Gradonačelnik Milan Bandić bio je kum na jučerašnjem otvorenju vinske kušaonice Marijana Tomurada u Popovcu.


Negdašnji jedan od najvažnijih hrvatskih policajaca, šef  Osiječke, pa potom Šibenske i najveće Zagrebačke policije, koji je nakon prijevremenog završetka karijere uslijed srčanih problema, umjesto  po preporuci doktora u mirniji život, krenuo u politiku i postao vrlo blizak Milanu Bandiću, proljetos je iznenada prekinuo i svoju političku karijeru u kojoj je također imao vrlo strmovit uspon, otvorio je vinsku kušaonicu.

"Ma to nije ništa novo, u mojoj obitelji vinogradarska tradicija seže možda sto i više godina u povijest. U vinogradu sam bio još kao dijete pomažući svojim roditeljima koji su prenijeli tu ljubav na mene, kroz školovanje i posao to mi je postao hobi, a evo sad sam konačno nakon svega uspio pronaći svoj mir, radeći u vinogradu što će pogodovati mom zdravlju, a ova kušaonica je moja ljubav koju će, vjerujem nastaviti voditi moja djeca", rekao je na otvorenju velebne vinske kušaonice, deklarirane kao Podrum obitelji Tomurad.

Gradonačelnik Milan Bandić imao je na otvorenju samo riječi pohvale za svog, kako je rekao prijatelja Marijana.

"Ono što Marijan uzme u svoje ruke pretvara u zlato, a to se vidi i ovdje gdje uživamo u ovoj zlatnoj kapljici. Ja ti, prijatelju, čestitam na ovome, a pošto ti imaš samo bijela vina drugi put kad dojdem ja bum donesel svoju blatinu da probamo i crno vino", u svom šaljivom stilu kajkavskim dijalektom na svom specifičnom naglasku rekao je Bandić.

O tome smo morali ponešto upitati i Tomurada, jer nakon proljetnog blic razlaza s Bandićem mnogi su pitali kako se tako na brzinu mogao s njime posvađati.

"Ma nije to bila nikakva svađa, Bandić je razumio moju potrebu za izlaskom iz politike, jer to bila možda moja najbolja odluka do sada, a mi smo bili prijatelji i prije negoli sam ja ušao u  politiku, a ostat ćemo prijatelji i do kraja života što ste vidjeli i danas", zaključio je Tomurad.

A za ljubitelje vina koje ne zanimaju ove do sad napisane stvari, korisna informacija. OPG Tomurad proizvodi vina sorti bijeli pinot, kraljevina, graševina i žuti muškat, za koje redovno na mnogim vinskim izložbama, pa tako i na najznačajnijoj hrvatskoj kontinentalnoj vinskoj izložbi u Zelini redovito dobiva mnoge medalje, za bijeli pinot gotovo redovito zlatne.

Podrum obitelji Tomurad nalazi se u Popovcu na glavnoj cesti, Varaždinska 42, organizirano mogu u svojoj kušaonici primiti autobus ljudi, a po vino zainteresirani mogu doći svakodnevno.  U svakom slučaju dobro je da je na sesvetskom području otvoren jedan novi objekt s ponudom visokokvalitetnih vina.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.10.2022. 14:25:33

Create Account