Ove godine Cvetnica online

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.4.2020. 18:52:42
Ove godine Cvetnica online

Foto: Darko Židak

Teško vrijeme nas je snašlo, mnogi radnici rade od doma, djeca uče iz kuće, a mise se služe putem interneta. 



I Cvjetnica će nam proći bez tradicionalnih procesija, tamo gdje su uobičajene, a svećenici će mise služiti pred kamerama.  Takvo je vrijeme došlo i moramo se tome prilagoditi, jer nema nam druge, a sve u nadi da neće još dugo potrajati.


Kao i sve druge grane života, i svećenici su se prilagodili suvremenoj mogućnosti interneta, kako se približili svojim vjernicima u trenucima kad to ne mogu fizički. Mnoge su župe već priredile tehničke mogućnosti prijenosa mise putem interneta. Tako će iz župe Sesvete na Cvjetnu nedjelju ili kako se u Prigorju kaže, Cvetnica, biti služene dvije mise, jedna s početkom u 11, a druga u 18,30. Link na Youtube kanal Župe Sesvete je ovdje.


I u župi Vugrovec Cvetnica se bude prenosila putem Youtube kanala, a bit će posebno dirljiva. Naime, u nedavnom velikom  potresu vugrovečka župna crkva teško je stradala i zbog prijetnje urušavanjem do daljnjeg je zatvorena, tako da se niti bez korone u njoj ne bi mogla slaviti misa. Stoga je uređena privremena kapela u podrumu župnog dvora u kojem je proteklih nekoliko godina djelovala galerija Farof čiji je prostor koristila udruga HULULK, a koja sada također ne može fizički više javno djelovati.  


Inače i sam župni dvor je teško stradao, ponajviše krov, tavan i prvi kat, ali podrum je siguran. Misa započinje u 9 sati a prenosit će se putem Youtube kanala KUD-a Dragutin Domjanić Vugrovec, link je ovdje.


Na naslovnoj fotografiji vizura je vugrovečke novouređene kapele u podrumu župnog dvora.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.3.2024. 13:52:12

Create Account