Ovogodišnja proljetna sadnja drveća u Sesvetskom Kraljevcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.3.2021. 12:52:14
Ovogodišnja proljetna sadnja drveća u Sesvetskom Kraljevcu

Foto: Plakat

Udruga Zelene i plave Sesvete u subotu, 27. ožujka planira saditi stabla u Sesvetskom Kraljevcu.



Sadnja trajnih drvenastih biljaka bit će održana uz nogometno igralište NK Sesvetski Kraljevec, te na tamošnjem dječjem igralištu. Već danas je Zrinjevac sa svojim strojevima iskopao rupe čije su pozicije odredili krajozbrazni i agronomski stručnjaci, a tridesetak stabala posadit će u subotu sami građani.


"Zbog epidemioloških razloga nismo ovaj put radili veliku akciju s mnogo ljudi, pa iako smo na otvorenom i uz dovoljan razmak ne očekujemo više ljudi negoli imamo sadnica koje je većim dijelom sponzorirala Agroproteinka. Ovo nije velika akcija, ali mnogim mještanima Sesvetskog Kraljevca sigurno će uljepšati život", govori nam Radoslav Dumančić iz udruge ZIPS.


"Njome uz uljepšavanje tog dijela tamošnjeg naselja, a nakon velike sadnje u Kelekovoj u Sesvetama, te Sesvetskoj Sopnici želimo pokazati da nam je svaki dio Sesveta važan, te su nam u planu mnoge druge akcije na nekim drugim lokacijama", zaključuje Dumančić s nadom da će već u jesenskoj akciji moći sudjelovati mnogo više građana uz popratne programe i druženja. No, sve će ovisiti o epidemiološkoj slici i kretanju epidemije.




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 16:16:09

Create Account