Ovotjedni alkoholni rekorder ponovo iz Sesveta, bježao policiji

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.11.2019. 12:54:54
Ovotjedni alkoholni rekorder ponovo iz Sesveta, bježao policiji

Foto: Ilustracija

Policija je priopćila da je najpijaniji vozač ovog vikenda zaustavljen nakon bijega u Varaždinskoj ulici u Sesvetama.



Mjesecima, da ne kažemo godinama najavljujemo uoči svakog viklenda pojačane kontrole policije, no ima još onih koji to ne shvaćaju zbiljno i potom plate svoju naivnost. Kao i u onoj dječjoj pjesmici "...ništa više ne nauči pačurlija ta...", mnogi vozači naivno se opiju, a potom sjedaju za upravljač unatoč brutalnim kaznama za takvo ponašanje.


Priopćenje PUZ-a:


Najveća zabilježena koncentracija alkohola je:

- u subotu, 23. studenoga 2019. godine nedugo iza ponoći, 39-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Varaždinske ulice u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 61 a, nije se zaustavio na znak ovlaštene službene osobe, već se nastavio kretati u smjeru juga. U bijegu je dolaskom do kućnog broja 9 Varaždinske ulice sustignut i zaustavljen te je utvrđeno da kod sebe za vrijeme vožnje nema vozačku dozvolu odnosno odbio ju je pokazati na zahtjev policijskih službenika, radi čega je priveden u službene prostorije gdje mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,74 g/kg. Isti je uhićen i priveden na prekršajni sud.


- danas, 25. studenoga 2019. godine oko 1 sat, 28-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Heinzelove ulice u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja sa Slavonskom avenijom zaustavljena je te joj je izmjerena koncentracija alkohola od 0.92 g/kg te je isključena iz prometa.

 


U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 498 prometnih prekršaja, od čega je 53 prekršaja vozača s alkoholom, 217 prekršaja nepropisne brzine, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod zabranom, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 160 ostalih prekršaja.

 


Prilikom provođenja akcije, sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a šest osoba je uhićeno i privedeno na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Od 53 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod devet vozača (17%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1.5 g/kg, i evidentirano je devet mladih vozača (15%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account