Ovotjedni rekorder u Sesvetama napuhao gotovo smrtonosnu alkoholnu dozu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 29.3.2021. 14:40:34
Ovotjedni rekorder u Sesvetama napuhao gotovo smrtonosnu alkoholnu dozu

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima pojačanog nadzora vozača tijekom proteklog vikenda, Sesvećan bio uvjerljivo najpijaniji.



U vrijeme provođenja akcije utvrđena su ukupno 903 prometna prekršaja, od čega 66 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 322 prekršaja nepropisne brzine, 142 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 65 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri pod zabranom, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 286 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

           

Jučer, 28.ožujka oko 1.45 sati, 56-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se u Sesvetama, kolnikom Sopničke ulice u smjeru juga. Prilikom kontrole vozila i vozača provedenim ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu utvrđena mu je koncentracija alkohola od 3,82 g/kg. Vozač je isključen iz prometa, a oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati.

           

Jučer, 28. ožujka oko 3.30 sati, 47-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se mjesto Blaževdol, Blaževdolskom ulicom u smjeru juga. Obavljenim nadzorom vozila i vozača utvrđeno je kako vozačica upravlja pod utjecajem alkohola od 1,06 g/kg. Isključena je iz prometa.

 

Prilikom provođenja akcije pet osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a četiri su osobe uhićene i privedene na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je pet osoba koje su imale negativan test.

 

Od 66 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 5 vozača (7,6%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg i evidentirano je 20 mladih vozača (30,3%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.



Vezane vijesti
Ažurirano: 11.3.2024. 17:13:17

Create Account