Planinarsko društvo Lipa u emisiji na HTV-u (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.4.2018. 22:46:19
Planinarsko društvo Lipa u emisiji na HTV-u (video)

Foto: screenshot HTV

O HPD Lipi progovorio je i HTV reportažom s Lipe u emisiji Dobro jutro Hrvatska. Sugovornici u reportaži bili su Darko Motik, predsjednik društva i Vladimir Beštak, vodić u Lipi i jedan od najistaknutijih članova. Evo što su napisali HTV-ovi novinari, a reportažu možete pogledati na donjem linku.



U Parku prirode Medvednica na 700 metara nadmorske visine još je rano proljeće. Upravo završava, i priroda se jače budi. Na lokalitetu Lipa Rog u istočnom dijelu Medvednice, gospodari Planinarsko društvo Lipa.


Planinarska društva najbolje rade ako surađuju s lokalnom zajednicom na čijem je području planinarski dom kojim se koriste. Tako planinari iz Sesveta i okolice hvale naselje Planina Donja, osobito suradnju s vatrogascima. Oni pomažu u raščišćavanju šumskih putova ili ovakvih livada.


Košnje omogućuju opstanak livada. One su šumski proplanci dobrodošli za odmor ili vidikovac ili kao stanište za biljne i životinjske vrste koje vole takva osunčana mjesta. Omogućuju bioraznolikost. Njoj pogoduje i ljudska ruka, i noga. Zato i planinari svojim šetnjama prirodom pridonose njezinu očuvanju.


Reportažu o Lipi i HPD-u Lipa pogledajte ovdje.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.3.2024. 9:20:51

Create Account