Planinsku ulicu očekuje cjelovito rješenje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2017. 21:52:53
Planinsku ulicu očekuje cjelovito rješenje

Foto: Planinska ulica u Sesvetama, Sesvete danas, Borko Samec

Nakon našeg članka pod nazivom Krenule su sanacije prometnica, 14. ožujka, reagirao je dio čitatelja, jedni fejsbukom, a drugi izravno mailom u našu redakciju.  Odabrali smo reakciju jedne naše čitateljice za koju smatramo da izražava stavove mnogih Sesvećana.

Prenosimo s fb-a bez ikakve intervencije u tekst reakciju naše čitateljice Danijele Lang :
"A kad će konačno asfaltirati Planinsku,ono je sramota.Rupa na rupi,otepeš pola auta. Nama je problem na Varaždinskoj,izlaz nam je preko Vatrogasnog na Varaždinsku i svaki dan je ruski rulet.Izletavamo i molimo Boga da nas auto ne pogodi.Isti taj izlaz koriste i vatrogasci i roditelji koji svakodnevno dovode djecu u područni vrtić u zgradi DVD-a Sesvete,treba se valjda neka tragedija dogodit da konačno postave ogledalo i zabrane parkiranje na sam ulaz. U Maloj Bosni svaka ulica pa i slijepa ima ogledalo a mi na glavnoj nemamo".

Provjerili smo u Planinskoj ulici doduše nismo naišli na rupe, vidjeli smo zakrpe, no ulica jest grbava pa se mora sporije voziti. Izlazak na ulicu Bartola Kašića iz Planinske je problematičan, jer je preglednost nikakva i tu može biti neželjenih prometnih situacija. S druge strane Planinske izlazak na Trakoščansku je nepregledan prema Varaždinskoj i tu jest postavljeno zrcalo iliti po domaći "špigl". 

Izlazak Trakoščanske na Varaždinsku je semaforiziran, pa smatramo da je tu problem riješen, no kako nismo prometni stručnjaci niti često koristimo to raskrižje, vjerujemo da čitateljica, Danijela Lang ima pravo. Poslali smo joj upit je li već reagirala prema mjesnoj samoupravi ili nekim službama, ili joj je reakcija na našem fb-u prema spomenutoj temi prva reakcija, te ako je reagirala, prema kome. Željeli smo istražiti gdje je zapelo. Evo odgovora gospođe Lang na upit naše novinarke:

"Poštovana,nisam još nikoga kontaktirala iako već dugo namjeravam. Nadali smo se da će se nešto poduzeti prilikom asfaltiranja dijela Varaždinske prošle godine. Jučer sam prilikom odlaska na posao i izlaženja sa prilaza na Varaždinsku jedva izbjegla sudar, a to se događa gotovo svakodnevno. Problem je što se kraj izlaza na cestu kontejneri za staklo i papir i
nogostup na kojem se ljudi parkiraju posvuda. Preglednost je nikakva, a preko puta je autobusna stanica sa stupom na koji bi se ogledalo moglo postaviti. Namjeravam već danas poslati upit u gradski ured. Najžalosnije je što roditelji koji dovoze djecu riskiraju svaki dan, a nitko od njih se nije zapitao što se može poduzeti da se osigura sigurniji promet na tom
dijelu", napisala nam je gospođa Lang.

Upitali smo o tome predsjednika naše gradske četvrti Dražena Markotu koji nam je rekao kako je dobro da građani prepoznaju probleme i da na njih reagiraju.

"Kad netko uvidi neki problem jako je dobro na njega reagirati na način da se obavijesti mjesni odbor, pa čak i ured gradske četvrti. Uredu je zvati i medije, no oni neće riješiti problem. Što se Planinske ulice tiče, situacija je malo kompleksnija. Prošao je plinovod, bilo je prekapanja, napravljen je i nogostup, no kolnik je nakon toga ostao neravan.

Planinsku želimo riješiti cjelovitim pristupom, a ne tek presvlačenjem novim asfaltom i problem je riješen. Naime, u Planinskoj ulici živi više stanovnika neko u nekim prigorskim naseljima. Ulica je široka 4 i pol metra i dva se automobila teško mimoilaze. Ono što želim, a prijedlog je već artikuliran, jest da Planinska ulica ima standardnih 6 metara širine i nogostup s obje strane.

Potrebno je riješiti prvo imovinsko pravne odnose, kako bi se moglo nastaviti dalje i u tom smislu će ići naredni potezi. Vjerujem da će građani radije još malo pretrpjeti, pa da riješimo Planinsku na cjelovit način, nego, kako se to  obično kod nas čini, ad hok pristupom s malo asfalta i problem je riješen – a ustvari nije. Vjerujem da bismo u dogledno vrijeme cijeli projekt mogli realizirati na doista veliko zadovoljstvo i stanovnika Planinske, ali i mnogih drugih građana koji tu ulicu svakodnevno ili povremeno koriste", detaljan je bio Markota.

Takav projekt visoke vrijednosti ne može gradska četvrt riješiti sama, potrebna je gradska potpora, pa vjerujemo da će uz predsjednika gradske čertvrti i sadašnji, ali i budući gradski zastupnici iz Sesveta, bez obzira na klupske boje, zauzeti se za ovaj, ali i mnoge druge projekte koji naš kvart očekuju u, nadamo se, što skorijoj budućnosti.


Create Account