Plenković obišao Vugrovec i Kašinu, naselja epicentra potresa (video)

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.3.2020. 17:27:49
Plenković obišao Vugrovec i Kašinu, naselja epicentra potresa (video)

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Predsjednik Vlade RH  Andrej Plenković obišao je danas popodne naselja epicentra potresa, Markuševec, Čučerje, Vugrovec i Kašinu.



Nakon razornog potresa koji je u nedjeljno jutro pogodio zagrebačko područje, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković obišao je naselja epicentralnog područja. Posjetio je Markuševec i Čučerje, te sesvetska naselja Vugrovec i Kašinu, dijelove epicentralnog područja.


Ispred vugrovečke crkve informiran je o razmjerima štete na ovom području, a sa zamjenikom zapovjednika DVD-a Vugrovec Krunom Kašićem potom se uputio do obližnjeg vatrogasnog doma gdje su ga dočekali dežurni vugrovečki vatrogasci i pripadnici civilne zaštite.


"Ja vam se divim i čestitam na vašem angažmanu, tim više što su mnogi od vas ovdje i sami pogođeni potresom, ali ste na raspolaganju i pomoći svojim sugrađanima", rekao je pri tom Plenković.


S premijerom je u društvu bio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, te načelnik Glavnog stožera HV-a admiral Robert Hranj. Na sesvetskom području domaćini su mu bili Ante Plazonić, saborski zastupnik, predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić i brojni Vugrovčani, prije svih župnik vlč. Filip Lucić koji je premijera upoznao sa štetom na crkvi.


Vugrovčanka, Plenkovićeva stranačka kolegica Marija Baričević pokazala je predsjedniku Vlade njezinu roditeljsku kuću koja je također teško stradala u potresu i gdje su vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, i drugi sugrađani već raskrili cijeli krov u akciji prekrivanja ceradom do konačnog rješenja.


I u Kašini premijera su izvijestili o štetama koje su nastale, prije svega na crkvi, ali i zgradi u središtu naselja koja je toliko oštećena da će najvjerojatnije trebati biti srušena.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account