POČELI SU 3. DANI GRGOŠEVIĆA

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.5.2018. 16:53:31
POČELI SU 3. DANI GRGOŠEVIĆA

Foto: GŠ Zlatka Gergoševića

Prezentacijom učenika srednje škole, te koncertom Puhačkog i tamburaškog orkestra 15.svibnja počeli su 3. Dani Grgoševića, a prepuna dvorana škole u Bjelovarskoj 48 b  bila je znak  podrške izvođačima kako  roditelja, tako i drugih učenika škole, piše ravnateljica Ljerka Pašalić.


Na prezentaciji je bilo riječi o životu i radu skladatelja Zlatka Grgoševića, spomenuta su najvažnija djela koje je skladao, njegove zbirke vježbi za solfeggio, te teorijske vježbanke za mlade glazbenike.

Prezentaciju su uz mentorstvo profesorice Tanje Halužan pripremili učenici 1. razreda srednje škole : Mihael Belas, Matija Vokić, Magdalena Škoda, Magdalena Milić, Bruna Radišić, Ana Ivanić.

Magdalena Milić je uz klavirsku pratnju Ane Ivanić otpjevala 4. pjesmu iz ciklusa Od kolijevke do motike, a Bruna Radišić je na klaviru odsvirala Glasovirsku minijaturu u C-duru.

Na prezentaciji su bili učenici 2. razreda solfeggia s profesorom Petrom Hendijom, učenici 5. i 6. razreda solfeggia s profesoricom Renatom Matus, te učenici 1. i 2. razreda srednje škole.

Gromoglasan pljesak publike upućen Puhačkom i Tamburaškom orkestru nagrada je učenicima za veliki trud, vježbanje, redovito dolaženje na probe  tijekom cijele školske godine, a njihovim profesorima – voditeljima orkestara Ivanki Potočnik i Martinu Potočniku poticaj da nastave s uspješnim radom i sljedeće školske godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2023. 9:51:50

Create Account