Počelo uređenje sesvetskog sajmišta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.11.2020. 17:07:03
Počelo uređenje sesvetskog sajmišta

Foto: Sesvete danas

Prema najavama, započelo je uređenje sesvetskog sajmišta, prvo je na redu izgradnja komunalnih građevina.



Već dulje vrijeme govori se o potrebi uređenja sesvetskog sajmišta, a konačno je došao i taj dan, radovi su započeli.


Kada je gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima početkom listopada posjetio sesvetsko sajmište, izjavio je tada novinarima da radovi počinju vrlo skoro. Poučeni dosadašnjim iskustvom, malo tko od kolega novinara, ali i drugih tada nazočnih  povjerovao je da će to "vrlo skoro" doista biti vrlo skoro. Radovi su započeli ovih dana i za početak se planira i uređuje jedan dio platoa, a počeli su i radovi izgradnje kanalizacijske mreže na području sajmišta. 


Boraveći prije otprilike mjesec dana s gradonačelnikom u Sesvetama, pročelnik Zavoda za prostorno uređenje Grada Ivica Rovis rekao je da će radovi biti izvođeni kroz tri faze.  Prva faza bit će uređenje komunalne i prometne infrastrukture, a nakon toga u drugoj fazi ide izgradnja objekata, proširenje sajma adekvatnog za ovaj prostor i nakon toga u trećoj fazi povezivanje sa sesvetskim središtem denivelacijom prometnice ispod željezničke pruge. 


Sad doista možemo vjerovati da će prva faza, a potom i druga biti izgrađena, prema nekim predviđanjima biti izgrađena u relativno kratkom vremenu, nadajmo se do sredine druge godine, no za ovu treću fazu za sada nitko ne bi stavio ruku u vatru, ne zbog grada, ovaj put doista ne, nego zbog HŽ-a, jer znamo da je to država u državi i da se s tim mastodontom doista ne može računati ozbiljno. Dao Bog da se ove riječi što prije žestoko demantiraju.


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 15:37:01

Create Account