Pokrenuti procesi ostvarenja budućeg SRK-a Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 15.11.2017. 12:25:22
Pokrenuti procesi ostvarenja budućeg SRK-a Sesvete

Foto: Simulacija mogućeg budućeg izgleda kompleksa

Na prostoru negdašnjeg SRC-a Luka, poznatog i kao "Planet" gdje će niknut će novi sportsko rekreacioni centar, povučeni prvi potezi.


Nekada davno.... uobičajeno počinju tako priče, pa i ova koja će kao i većina imati sretan završetak, samo za sada nitko ne može reći kada. Riječ je, dakako, o budućem sportsko rekreacijskom kompleksu (SRK) Sesvete koji će niknuti na prostoru negdašnjeg SRC-a Luka, samo bi površinom trebao biti podosta veći. 


SRC Luka izgrađen je davno i koristili su ga mnogi, škola Luka rekreativci, igrao se tu i mali nogomet, pa čak i današnje prvoligašice, rukometašice Sesveta trenirale su i igrale utakmice na tom terenu. 


Tko zna kako je devedesetih godina građevina sportskih svlačionica na centru predana u privatne ruke i prenamijenjena u disko klub Planet. No ni on nije dugo radio, a nakon njegovog zatvaranja uslijedila je potpuna propast spomenute građevine, što je opće poznato.


Prije nekoliko godina sesvetsko vodstvo načelo je tu temu sa željom revitalizacije tog prostora odnosno privođenje te javne površine u sportsku svrhu. Nije im bilo lako uvjeriti gradsku vlast što to Sesvećani žele i koliko bi novaca grad trebao izdvojiti za tu namijenu. 


Nakon dugotrajnog uvjeravanja, dogovoreno je da se pokrene proces prenamijene tog devastiranog prostora u željenom cilju. Ideja tadašnjeg predsjednika, a današnjeg zamjenika predsjednika v.g.č Sesvete Dražena Markote da se tu izgradi centar za borilačke sportove, naišao ne na podršku većine sesvetske sportske, ali i šire javnosti. Sesvete imaju niz uspješnih klubova u mnogim borilačkim sportovima, a većina njih vježbaju ili održavaju mečeve, susrete ili turnire u neadekvatnim uvjetima. Ovdje bi svi mogli dobiti svoje prostorije i vježbaonice.


Upravo je početak realizacije SRK-a Sesvete bio dio nedavnog razgovora sesvetskih čelnika Kezerića i Markote s gradonačelnikom Bandićem, kad je glavna tema bila produžetak Branimirove, o čemu smo već pisali, a iz niza ostalih tema s tog susreta izdvaja se po svom značaju i financijskoj težini svakako ova.


Hoće li SRK Sesvete biti građen novcima EU fondova, što bi bilo jako pametno, ali bi duže trajala "papirnata" priprema, ili će grad to financirati vlastitim sredstvima, ostaje da se vidi, no dobro je da je proces konačno pokrenut.


 Trenutačna je situacija slijedeća: Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada pokrenuo je izradu programa za prijedlog UPU-a Sportsko rekreacijskog kompleksa Sesvete. Ovoga trenutka može se pokrenuti postupak izrade projektne dokumentacije za uređenje južnog dijela budućeg sportskog kompleksa, onog na danas vidljivom prostoru bivšeg SRC-a Luka, jer taj dio nije u prostoru obuhvata UPU-a, a preostali dio moći će krenuti s izradom dokumentacije kad bude uređen UPU i za taj dio prostora. 


Uskoro se temeljem obavljenog razgovora može očekivati pokretanje izrade projektne dokumentacije za rečeni dio budućeg kompleksa. Dakako da su građani nestrpljivi, a predstavnici Sesveta vrlo optimistični kad očekuju realizaciju projekta za tri do četiri godine. 



Vezane vijesti
Ažurirano: 13.4.2024. 12:14:34

Create Account