Polaznici Ostvarenja crtali u vugrovečkim vinogradima

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.8.2020. 9:05:17
Polaznici Ostvarenja crtali u vugrovečkim vinogradima

Foto: Ostvarenje

Voditeljica likovnih radionica Ostvarenje - Sanela Đurinec Raič odvela je svoje mlade polaznike na završno slikanje u vugrovečke vinograde.



Sesvetska akademska slikarica Sanela Đurinec Raič u kasnoljetni dan ove srijede odvela je svoje polaznike u prirodni ambijent vugrovečkih vinograda, gdje su u prekrasnoj prirodi jednog od najljepših dijelova Sesveta slikali ono što su motrili pred sobom, a najčešće su to bili motivi grožđa, odnosno vinograda općenito, vugrovečkog krajolika  pogleda bačenog u dolinu ili obližnje crkve sv. Mihalja (na brijegu).


Obilježili smo kraj ljetnog programa, a i na taj način upoznala sam svoje polaznike sa slikovitim krajem, bilo je veselo i opušteno, iznenađujuće za sve polaznike mirom i ljepotom prirode", kaže nam Salela dodajući:


"Ovo je prvi puta da sam vodila svoje polaznike da upoznaju moj kraj, bit će još tih radionica i kolonija, a željela bih da svi vide koliku mi ljepotu imamo tu pred nosom", ponosno ističe naša umjetnica.


A na svom fb profilu je objavila: “U srcu Vugrovca” Kraj ljetnog programa obilježili smo radionicom u Vugrovcu. Prekrasan i slikovit Vugrovec neiscrpna je inspiracija, kako meni tako i sada mojim polaznicima. Pogled na staru i novu crkvu, vinogradi, grožđe, smokve, jabuke.., mladi kukuruz, mir i tišina zelenila ponovno nas je sve zajedno povezalo i napunili smo baterije, te smo spremni za nove slikarske i crtačke izazove".


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 9:54:49

Create Account