Policija najavila vikend akciju nadzora prometa

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 8.5.2020. 11:08:08
Policija najavila vikend akciju nadzora prometa

Foto: Ilustracija

Nakon dulje pauze zbog poznatih okolnosti, vraćanjem života postupno u normalu, vraća se i razina prometa, a njome i potreba detaljnijeg nadzora kršenja propisa, posebice na alkohol i brzinu.
U dane vikenda, od 8. do 11. svibnja 2020. godine, posebno u popodnevnim i noćnim satima, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. 


Akcija će biti posebno usmjerena i na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima, ali i na sprječavnaje i sankcioniranje drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.8.2020. 16:07:42

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account