Policija objavila rezultate prve ovogodišnje vikend akcije

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.1.2019. 13:42:42
Policija objavila rezultate prve ovogodišnje vikend akcije

Foto: SB online

Policijska postaja Sesvete i zagrebačka Policijska uprava objavili su rezultate prve ovogodišnje akcije kontrole alkohola i brzine.


Priopćenje PP Sesvete:

U razdoblju od 04.do 07.01.2019. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije na razini PUZ-a  „Alkohol, droge“, te „Brzina“ sankcionirala  6 prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,40  g/kg kod vozača dok kod vozačica nije utvrđen alkohol.


Priopćenje PUZ-a

 U noćnim satima u dane vikenda, od 3. do 6. siječnja 2019. godine na području PU zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja kao što su prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, droga, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, upravljanje vozilom prije stjecanja prava i pod zabranom, i drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 628 prometnih prekršaja, od čega su 62 prekršaja vozača s alkoholom, 253 prekršaja nepropisne brzine, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri pod zabranom, pet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 237 ostalih prekršaja.

 Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

- u subotu, 5. siječnja 2019. godine u 23.25 sati u Lukarišću, Velika Gorica, u Bjelovarskoj ulici, 54-godišnjak je upravljao osobnim automobilom te mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,12 g/kg.

 -u subotu, 5. siječnja 2019. godine u 2.20 sati 28-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom te joj je kod Jagićeve ulice izmjerena koncentracija alkohola od 1,22 g/kg.

 Prilikom provođenja akcije, šest osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola, a jedna osoba uhićena i privedena na prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka. Tijekom provedbe akcije evidentirane su dvije osobe koje su odbile preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 62 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod  devet vozača (14,5%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 11 mladih vozača (17,7%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.8.2022. 15:34:37

Create Account