Posvećen križ u Planini Donjoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.6.2019. 0:20:11
Posvećen križ u Planini Donjoj

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Udruga Prigorje u srcu u Planini Donjoj  postavila je na ulazu u naselje križ koji je u subotu i blagoslovljen.



Članovi udruge Prigorje u srcu svojim su sredstvima postavili križ na ulazu u naselje iz pravca Gornje Kašine. U subotnje kasno poslijepodne, 21. lipnja, blagoslovio ga je kašinski župnik vlč. Dražen Radigović. Svečanosti blagoslova nazočili su mnogobrojni vjernici, mještani tog naselja.


"Ovaj križ kojeg su nesebično postavili mještani svojim donacijama govori ponajviše o ovdašnjim ljudima, o našem ovozemaljskom, a potom i našem vječnom putu koje sve nas čeka prije ili kasnije, ali i progovara o dobroti, jer dobrota nema alternative i prije ili kasnije svi ćemo shvatiti poantu dobrote", sukus je kraće i vrlo slikovite propovijedi župnika Dražena. 


Planinci su već postali poznati kao mještani koji su svojim rukama ukrasili ulaze u svoje naselje i sada doista imaju jedno od najljepših ulaza u naselje s prekrasnim parkom kojeg najčešće koriste mladi i upravo je to poanta svega.  Aktivni Planinci poznati su i po svojim božićnim svetkovinama, vrlo aktivnom DVD-u, a sada i već sve poznatijoj udruzi Prigorje u srcu Planina Donja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 29.1.2024. 10:15:56

Create Account