Poziv na ljetnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.8.2020. 11:44:03
Poziv na ljetnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Foto: Plakat

Crveni križ ovog četvrtka organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Sesvetama.



Ljeto je uobičajeno vrijeme kada se dogodi da se opasno smanje zalihe krvi u našim bolnicama, a s druge strane zbog godišnjih odmora puno je manje prikupljenih doza krvi. Stoga poziv svima koji su ovih dana doma.


Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se u četvrtak, 13.kolovoza od 11,30 do 16,30 sati u prostorijama Doma obrtnika Sesvete, Ninska 11c.


Iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave punoljetne sugrađane da dođu na akciju i dozom svoje krvi pomognu neznancu u zdravstvenoj nevolji.   Poseban poziv ide svim onim našim mladim i punoljetnim sugrađanima koji do sada još nikada nisu dali krv, a željeli bi se pridružiti velikoj humanoj obitelji dobrovoljnih darovatelja krvi, da se odazovu i dođu na akciju. Sa sobom trebaju ponijeti osobnu iskaznicu.


Podsjećamo, dobrovoljni darovatelji krvi nakon određenog broja davanja ostvaruju pravo na doživotno besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a. Benefitima dobrovoljnim darovateljima krvi pridužio se i Grad Zagreb koji im za određeni broj davanja daruje besplatnu godišnju kartu za ZET-ov prijevoz, ako ga već nemaju po drugoj osnovi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.4.2024. 14:55:46

Create Account