Pravna klinika za postradale od potresa dolazi u petak u Vugrovec

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.5.2020. 11:01:40
Pravna klinika za postradale od potresa dolazi u petak u Vugrovec

Foto: Logo

Mnogi građani postradali od potresa imaju određena upravno - pravna pitanja na koja će im odgovor dati članovi Pravne klinike.




Građani Prigorja čije su nekretnine značajnije stradale od potresa imaju niz pitanja prema nadležnim institucijama, a često niti ne znaju kome se obratiti za određeno pitanje i kako ga uopće i formulirati. Stoga je tu uskočila Pravna klinika Pravnoga fakulteta iz Zagreba.


Na Pravnom fakultetu u Zagrebu studenti-kliničari Pravne klinike već deset godina pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima, a nedavno su u Cvjetnom naselju pružali savjete građanima postradalima od potresa, privremeno smještenim u taj studentski dom.  


"Kako i na području Sesvetskog Prigorja ima podosta naših sugrađana čiji su domovi teško oštećeni u potresu, činilo mi se potrebnim dovesti Pravnu kliniku kod nas, da naši sugrađani ne moraju odlaziti u centar grada tražeći pomoć. Stoga sam dogovorio dolazak predstavnika klinike u Vugrovec u prostor mjesne samouprave gdje će građani moći doći, izreći svoju situaciju i što im je potrebno, te dobiti savjet kako najbolje i najbrže mogu riješiti svoj problem", kaže nam Ante Plazonić, jedini saborski zastupnik s podruja Sesveta, ne krijući pri tom da je iskoristio svoj politički utjecaj kako bi pomogao sugrađanima postradalima u potresu.


Kliničari Pravne klinike doći će u Vugrovec u petak, 29. svibnja u 17 sati gdje će u prostorijama Stare škole, točnije u prostorijama koje koristi KUD Dragutin Domjanić, a koje nisu teže oštećene od potresa i sigurne su za boravak za razliku od ostalog dijela Stare škole, pružiti niz korisnih savjeta, naravno, besplatno.  


"Vugrovec je sesvetsko naselje koje je s nekoliko okolnih, najteže stradalo u potresu, pa sam odlučio da ovaj sastanak mora biti upravo tu, na području gdje je gro šteta i nastalo", zaključuje Plazonić, pozivajući pri tom građane da dođu, iznesu svoje potrebe i dobe točne i jasne savjete što kako i gdje treba napraviti.


Vezane vijesti
Ažurirano: 8.3.2024. 22:25:32

Create Account