Predstavljene najbolje fotografije Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 21.3.2018. 13:11:31
Predstavljene najbolje fotografije Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Najbolje nove, suvremene fotografije Sesveta predstavljene su u utorak navečer u galeriji Oblok sesvetske knjižnice na otvorenju koje je priredila udruga Zelene i plave Sesvete.


Udruga Zelene i plave Sesvete tijekom protekle jeseni i ove zime provela je natječaj za najbolju fotografiju Sesveta. Pri tom se misli na cjelokupni teritorij gradske četvrti. Odabrani su najbolji radovi, nagrađeni njihovi autori, međutim, organizatori su željeli i na materijalni način tiskom na papiru velikog formata fotografije Sesvećanima ali i gostima našeg kraja prikazati okom objektiva ovjekovječene naše ljepote.


Ukupno je izloženo četrdeset fotografija koje po mišljenju ocjenjivačkog suda najvujerljivije prenose priče, emocije, događaje ili tek trenutak jednog vremena ovog našeg prigorskog prostora.


"Volio bih da se što skorije većina Sesvećana nekako što dublje zagleda u ove uistinu inspirativne zelene i plave oči Sesveta", rekao je prigodom otvorenja izložbe Ivan Babić, voditelj sesvetske knjižnjice i jedan od članova ocjenjivačkog suda, pozivajući na taj način sve svoje sugrađane da dođu razgledati ovu jedinstvenu izložbu.


Okupljene, a osobito autore pozdravili su voditeljica galerije Oblok Anamarija Bitorajac, predsjednik Udruge zelene i plave Sesvete Ante Damjanović, njegov zamjenik Radoslav Dumančić,  dok je izložbu otvorila posebna izaslanica gradonačelnika Bandića, pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon koja je pri tom izrazila divljenje kako samoj izložbi tako i autorima. "Danas je na žalost sve manje tako vrijednih entuzijasta kao što su voditelji i vrijedni članovi Udruge zelene i plave Sesvete, koji, prema onome što sam čula, imaju još niz zanimljivih ideja za koje im želim da se što prije pretoče u stvarnost", izjavila je na svečanosti otvorenja Šimon.


Svi zainteresirani izložbu mogu razgledati do 4. travnja.  


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 19:37:09

Create Account