Priprema se velika sadnja stabala u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.10.2020. 12:18:44
Priprema se velika sadnja stabala u Sesvetama

Foto: ZIPS

Udruga Zelene i plave Sesvete priprema do sad najveću eko akciju sadnje stabala na području Sesveta.



Veliku akciju sadnje stabala na području Sesvetske Sopnice i tamošnje župe sv. Marije Anđeoske organizira udruga Zelene i plave Sesvete zajedno s mnogobrojnim partnerima.


Akcija će biti provedena u subotu, 24. listopada u vremenu od 10 do 14 sati, na prostoru oko škole Sesvetska Sopnica, uz prostor šetnice pokraj potoka Trnava, te uz veliki zeleni prostor župne crkve sv. Marije Anđeoske. 


U velikoj akciji bit će posađeno 250 stabala 85 različitih vrsta, a mjesta gdje će biti posađena odredit će stručnjaci, a potom će svako drvo biti upisano u kartu zelenila Grada Zagreba. Rupe će unaprijed iskopati mehanizacija, a građani koji će sa svojim ukućanima doći posaditi svoje stablo kojeg će potom godinama moći gledati kako raste i napreduje, a vjerujemo da će mnoga djeca koja će sa svojim roditeljima posaditi svoje stablo,  u budućnosti u poznijim godinama dovesti svoje unučiće i pokazati im gdje su kao mali mladi posadili stablo. 


Nakon nečuvene devastacije sopničke šume, slogan ove akcije bit će: Dok neki ruše, mi sadimo!


Pridružite se akciji, najavite svoj dolazak udruzi ZIPS na njihov fejsbuk. U videu pogledajte poziv na akciju tajnika udruge Marija Spajića.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2024. 11:59:14

Create Account