Priprema se velika sadnja stabala u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.10.2020. 12:18:44
Priprema se velika sadnja stabala u Sesvetama

Foto: ZIPS

Udruga Zelene i plave Sesvete priprema do sad najveću eko akciju sadnje stabala na području Sesveta.Veliku akciju sadnje stabala na području Sesvetske Sopnice i tamošnje župe sv. Marije Anđeoske organizira udruga Zelene i plave Sesvete zajedno s mnogobrojnim partnerima.


Akcija će biti provedena u subotu, 24. listopada u vremenu od 10 do 14 sati, na prostoru oko škole Sesvetska Sopnica, uz prostor šetnice pokraj potoka Trnava, te uz veliki zeleni prostor župne crkve sv. Marije Anđeoske. 


U velikoj akciji bit će posađeno 250 stabala 85 različitih vrsta, a mjesta gdje će biti posađena odredit će stručnjaci, a potom će svako drvo biti upisano u kartu zelenila Grada Zagreba. Rupe će unaprijed iskopati mehanizacija, a građani koji će sa svojim ukućanima doći posaditi svoje stablo kojeg će potom godinama moći gledati kako raste i napreduje, a vjerujemo da će mnoga djeca koja će sa svojim roditeljima posaditi svoje stablo,  u budućnosti u poznijim godinama dovesti svoje unučiće i pokazati im gdje su kao mali mladi posadili stablo. 


Nakon nečuvene devastacije sopničke šume, slogan ove akcije bit će: Dok neki ruše, mi sadimo!


Pridružite se akciji, najavite svoj dolazak udruzi ZIPS na njihov fejsbuk. U videu pogledajte poziv na akciju tajnika udruge Marija Spajića.


Video: Sesvete danas

Vezane vijesti
Ažurirano: 29.3.2021. 9:37:21

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account