Proslava Dana NK Sesvete, čestitao i Bandić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.5.2018. 21:48:02
Proslava Dana NK Sesvete, čestitao i Bandić

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

NK Sesvete obilježio je jučer, sedmi puta za redom svoj dan, blagdan sv. Josipa radnika, a svečanost je održana upravo na stadionu sv. Josipa radnika.


Proslava je započela odigravanjem popodnevnih utakmica mlađih dobnih skupina svih sesvetskih nogometnih klubova, a njih su četiri, Kašina, Sesvetski Kraljevec, Žerjavinec i domaćini NK Sesvete. 


Potom je uslijedila misa povodom blagdana zaštitnika kluba. Misu je na otvorenom, u prostoru stadiona predvodio fra Stipe Karaica. "Bilo je prekrasno, svake godine je sve više ljudi na našoj misi i vjerujem  da će i ubuduće ovo duhovno slavlje okupljati sve više građana", rekao je predsjednik kluba Pero Karatović nakon mise, a uoči početka narodnog veselja s glazbom, pozdravljajući pri tom na svečanoj pozornici gosta koji, kako je rekao i više nije gost, gradonačelnika Milana Bandića.

 

Prije Bandića Karatović mu je zahvalio što stadion izgleda tako lijepo i što na njemu igra više od 500 djece, članova kluba u svim dobnim skupinama, po čemu je sesvetski nogometni klub najveći u državi, veći i od zagrebačkog Dinama.


Uz gradonačelnika svečanosti su nazočili predsjednik Vijeća g.č. Sesvete Stjepan Kezerić, njegov zamjenik Dražen Markota,  pročelnici gradskih ureda Ivica Lovrić i Minal Pavelić, glavni savjetnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, dopredsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza  Tom Kačinari, a sam gradonačelnik je uz navedene još pozdravio Antu Plazonića, trenutačno koordinatora izgradnje produžetka Branimirove ulice, te Marijana Tomurada, bivšeg predsjednika Vijeća g.č. Sesvete. Bandić je čestitao klubu njegov dan, pozdravio sve nazočne i zaželio još mnogo ovakvih proslava.


 Ovaj put nije spomenuo sesvetski stadion što su očekivali domaćini, barem ne javno iako se u kuloarima govori da taj projekt ide svojim tempom, te da će vrlo brzo njegova realizacija biti građanima i vidljiva.


Događaj su popratili mnogi mediji, a uz podjelu graha i pića, mnoštvo naroda zabavljalo se uz tamburaški sastav Legende do dugo u noć.  



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account