Proslava svetkovine sv. Petra i Pavla u Kašini

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.6.2018. 9:24:08
Proslava svetkovine sv. Petra i Pavla u Kašini

Foto: Župni tiskovni ured

Svečanim koncelebriranim misnim slavljem proslavljena je u petak, 29. lipnja navečer svetkovina sv. Petra i Pavla, zaštitnika ove starodrevne župe. Misno slavlje predvodio je mons. Zlatko Koren, župnik Župe sv. Blaža u Zagrebu i nekadašnji rektor Svetišta Majke Božje Bistričke.



Na početku misnog slavlja župnik ove župe, vlč. Dražen Radigović pozdravio je mons. Korena i ostalu braću svećenike, sve prisutne goste iz kulturnog i političkog života mjesnih, lokalnih i gradskih vlasti, gosp. Marijanu Petir, hrvatsku zastupnicu u Europarlamentu, gosp. Stellu Arneri, ravnateljicu Agencije za regionalni razvitak Republike Hrvatske kao i sve župljane i posjetitelje te im zaželio dobrodošlicu.


Mons. Koren se u svojoj poticajnoj i nadahnutoj homiliji posebno osvrnuo na život sv. Petra i Pavla te nas sve podsjetio na našu hrvatsku povijest i važnost građenja života na Božjim temeljima i vrednotama. Mons. Koren je govorio i o tome kako se nikada ne smijemo plašiti težine dodijeljenog nam zadatka i u tome nam svakako uzor trebaju biti sv. Petar i sv. Pavao koji su bili čvrsti u svjedočenju svoje vjere. Spomenuo je i kako bi trebali čitav život upotrijebiti za dublje poznavanje vjere, uvijek i iznova upoznavati njezinu ljepotu što će u konačnici hraniti čvrstinu našeg svjedočenja za Isusa Krista.


Na kraju misnog slavlja uslijedila je zahvala župnika te zajedničko druženje i večera u župnoj kući.

Ovogodišnjoj proslavi svetkovine prethodila je trodnevna duhovna priprava koju je vodila časna sestra Biserka Jagunić, školska sestra franjevka Krista Kralja koja već dugi niz godina na aktivan način sudjeluje u Obnovi u Duhu Svetom, kao i u radu karizmatsko-molitvene zajednice Dobri Pastir u Zagrebu. Tema duhovne obnove bila je „Iscjeljenje nutarnjih rana“ gdje je sestra Biserka kroz tri dana govorila o razlozima i uzrocima nastanka duhovnih rana, duhovnom ozdravljenju kao najvećem doprinosu Katoličke karizmatske obnove te o važnosti molitve, sakramentima i čitanju Božje riječi. Sestra Biserka naglasila je kako u današnjem modernom svijetu kada su poljuljane gotovo sve kršćanske vrednote sve svoje pouzdanje trebamo staviti u Gospodina i tražiti Ga da nas ispuni svojom ljubavlju te kako jedini pravi i savršeni motiv, odnosno pokretač svakog čovjeka, treba biti slava Božja i ljubav prema Bogu i čovjeku.


Ivana Culej, župna medijska suradnica Tiskovnog ureda


Vezane vijesti
Ažurirano: 28.6.2023. 11:53:07

Create Account