Proslavljena 20. godišnjica djelovanja OŠ Brestje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.12.2019. 12:46:30
Proslavljena 20. godišnjica djelovanja OŠ Brestje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Osnovna škola Brestje svečano je u u petak u dvorani NS Sesvete obilježila dvadesetu godišnjicu osnutka i djelovanja.



Ravnatelj škole od osnutka do danas Miše Kutleša pozdravljajući nazočne istaknuo je da je ova obljetnica veliki događaj za školu i sve njene učenike  djelatnike. Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić koji je ujedno nazočio i kao izaslanik gradonačelnika Bandića istaknuo je kako dvadeset godina škole u mjerilima Grada Zagreba gdje je tradicija školstva višestoljetna, nije veliki broj, međutim kad se ima u vidu da je Novo Brestje kao naselje staro manje od pola stoljeća, te kad se ima u vidu i broj djece u tom mladom naselju, tada je ta obljetnica itekako važna i vrijedna za cijelu ovdašnju zajednicu.


Prigodom proslave svog rođendana škola je tiskala i dvadesetogodišnjak kojim je napravljen presjek od osnutka škole do danas, a nazočnima se obratila prof. Ankica Blažinović Kljajo, urednica izdanja, školska knjižničarka.


Ravnatelj Kutleša uručio je zahvalnice za dosadašnju suradnju:  Gadskom uredu za obrazovanje, primio je pročelnik Ivica Lovrić, Vijeću Gradske četvrti Sesvete, primio je predsjednik Stjepan Kezerić, udruzi veterana 144. brigade, primio je predsjednik Ante Plazonić, župi Dobroga pastira, primio je župnik Zlatko Pavetić, HVIDRI Sesvete, primio je predsjednik Marko Cvitković i dječjem SOS selu Lekenik, primio je direktor Mario Čović.


Program je započeo efektnim dolaskom učenica škole na pozornicu u mraku s upaljenim ručnim svjetiljkama koje su na kraju osvijetljene reflektorima, simbolizirajući tako izlazak djece iz mraka neznanja u svijetlo znanja. Brojna su talentirana djeca škole izvela raznovrsne programe kojemu su se pridružile, danas već odrasle bivše učenice škole prigodnom recitacijom i pjesmom.


Uz djecu programu se pjesmom pridružio i zbog školskih učiteljica na čemu im treba posebno čestitati. Naposljetku pojedinim djelatnicima škole uručena su priznanja za višegodišnji uspješan rad. 


Svečanosti su nazočili  ravnatelji gotovo svih sesvetskih škola i mnogi drugi uglednici iz javnog, društvenog i kulturnog života Sesveta.



Vezane vijesti
Ažurirano: 18.11.2023. 8:34:33

Create Account