Proslavljena 40. obljetnica GŠ Zlatka Grgoševića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.12.2019. 10:17:11
Proslavljena 40. obljetnica GŠ Zlatka Grgoševića

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Glazbena škola Zlatka Grgoševića proslavila je u subotu navečer 40. obljetnicu osnutka i djelovanja.




Veličanstvenim koncertom svojih učenika u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u Zagrebu, Glazbena škola Zlatka Grgoševića obilježila je svoj jubilej. Iako je dvorana HGZ-a svojim kapacitetom vrlo prostrana i predviđena primiti doista veliki broj posjetitelja, bila je premala za nekoliko stotina ljudi koji su svojim dolaskom uveličali svečanost. 


Ravnateljica škole Ljerka Pašalić uvodno je pozdravljajući nazočne iznijela kratki presjek školske povijesti. 


Škola danas djeluje u dva grada, uz Sesvete (Zagreb), svoju podružnicu ima i u Svetom Ivanu Zelini, a u školu koju pohađa šestotinjak učenika u osnovnoj i srednjoj razini upisani su i učenici iz drugih sredina. 


Škola je i nakon 40 godina podstanar kod OŠ Sesvete, Gimnazije Sesvete i u objektu Superkonzuma u Sesvetama, pa se djelatnici škole na čelu s ravnateljicom nadaju da će uskoro konačno biti ostvaren njihov san, kao i san svih njihovih učenika, nova školska zgrada za koju je projekt već napravljen i samo se čeka.... Zapravo se ne zna što se samo čeka.


No, kako god bilo, škola se svojom kvalitetom nametnula kao jedna od najboljih takvih ustanova u Hrvatskoj, a što je pokazao i učenički koncert od onih najmlađih do zrelih mladih glazbenika spremnih za akademiju.


Naravno da je sve nazočne najviše oduševio nastup velikog zbora uz glazbenu pratnju orkestra, a u izvedbi nekih skladbi zasvirali su i u zboru zapjevali i pojedini profesori.


Svojom nazočnošću obljetnicu je uveličala i predstavnica Ministarstva obrazovanja, dr. sc. Verica Batur – voditeljica Službe za srednjoškolski odgoj i obrazovanje.



Vezane vijesti
Ažurirano: 23.1.2024. 8:58:19

Create Account