Radove nadogradnje OŠ Jelkovec jutros otvorio gradonačelnik Bandić

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.1.2020. 12:29:13
Radove nadogradnje OŠ Jelkovec jutros otvorio gradonačelnik Bandić

Foto: Ivana Markić, Grad Zagreb

Započete radove nadogradnje OŠ Jelkovec jutros je otvorio gradonačelnik Milan Bandić u nazočnosti izaslanika predsjednika Vlade RH i predsjednika gradske skupštine Davora Filipovića.



U naselju Novi Jelkovec u kojem stanuje više od 10 tisuća, većim dijelom mlađih obitelji, sadašnja osnovna škola postala je premala, pa je stoga pokrenuta dogradnja novih kvadrata.


"Prošlo je 11 godina od kad smo otvorili školu i kad smo u istom danu podijelili 900 ključeva za 900 stanova. Danas to možemo nazvati Jelkovec city sa svim sadržajima. S osnovnom školom koju nadograđujemo s 1250 kvadrata ovdje imamo dječji vrtić, srednju školu, sportsku dvoranu, bazen i sve ostalo potrebno za život", rekao je gradonačelnik Bandić.


Vrijednost radova koje izvodi Radnik iz Križevaca je 22,5 milijuna kuna s rokom završetka do kraja kolovoza, dakle škola će u novu školsku godinu krenuti s novim prostorom. 


Sretna zbog radova bila je i ravnateljica škole Renata Flajhar. "Konačno ćemo od naredne školske godine moći imati nastavu na jednom mjestu. S osam novih učionica vratit ćemo u našu školu učenike koji sada nastavu pohađaju u zgradi srednje škole", rekla je nakon održanog prigodnog programa u auli škole ravnateljica.


Osnovna škola Jelkovec danas spada među najveće hrvatske osnovne škole u kojoj u 45 razreda nastavu pohađa 1080 osnovnoškolaca.


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.6.2023. 17:27:50

Create Account