Radovi na raskrižju u Soblincu od ponedjeljka, 9. ožujka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.3.2020. 13:44:34
Radovi na raskrižju u Soblincu od ponedjeljka, 9. ožujka

Foto: Google

Početak radova rekonstrukcije križanja u Soblincu, prvotno najavljen za 2. ožujka, prolongiran je za 9. ožujka.



Deseci građana slali su tijekom ovog tjedna upite u našu redakciju što je s najavljenom rekonstrukcijom raskrižja u Soblincu, zašto radovi još nisu počeli. U međuvremenu se doznao razlog. Radovi rekonstrukcije raskrižja Soblinečke, Prepuštovečke i Šašinovečke ulice u Soblincu koji su trebali započeti u ponedjeljak, 2. ožujka, prolongirani su za tjedan dana zbog suglasnosti Hrvatskih voda. 


Naime, u dubinu samog križanja na oko 6 metara bit će ugrađena kolektorska kanalizacijska cijev kako se raskrižje ne bi moralo nanovo prekapati kada tijekom ove godine započne izvedba cjelokupnog najavljenog projekta izgradnje kanalizacijske mreže na području cijelog Prigorja, odnosno tamo gdje kanalizacijska mreža još nije izvedena, a taj se mega projekt financira europskim novcem.


U sklopu toga naknadno su tražena neka pojašnjenja odnosno manje izmjene u projekt ugradnje kolektora u križanje. To je upravo riješeno, te je prema zadnjim najavama navodno sve spremno za početak radova u ponedjeljak, 9. ožujka. Ono što je jako važno jest da se rok dovršetka ne može pomaknuti zbog propisa o turističkoj sezoni i pomoćnom pravcu autoceste koji mora biti otvoren za vrijeme trajanja turističke sezone. 


Obzirom da je Soblinečka dio državne ceste DC3 Rijeka - Zagreb - Goričan koja je ujedno dio europskog prometnog pravca E65, izvođač radova mora se organizirati tako da zadovolji rečeni propis, odnosno u potpunosti završi radove do 1. srpnja, kako bi od tog datuma promet ponovo mogao biti uspostavljen tim dijelom. 


Ponavljamo već objavljenu informaciju, tijekom trajanja radova bit će u potpunosti onemogućen promet kroz raskrižje, a za pješake će biti uređeni posebni pješački pravci kretanja, zbog sigurnosnih razloga. Autobusni promet odvijat će se prema posebnom planu i za sada nema najave izmjena voznog reda.


O cijeloj temi ponovo će biti riječi u ponedjeljak kad će se u Soblincu sastati svi dionici ovog projekta.


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account