Rekonstruiranim raskrižjem u Soblincu danas popodne krenuo promet

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.7.2020. 15:33:21
Rekonstruiranim raskrižjem u Soblincu danas popodne krenuo promet

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Nakon nešto više od 4 mjeseca radova, raskrižje na glavnoj cesti u Soblincu u petak popodne pušteno je u promet.




Nakon jučerašnjeg sastanka na gradilištu i pregleda izvedenih radova, predstavnici izvođača, nadzora, predstavnik Hrvatskih cesta (kao investitora) i Grada Zagreba, dogovoreno puštanje u promet rekonstruiranog raskrižja Soblinečka-Prepuštovečka-Šašinovečka.


Raskrižje je pušteno u promet danas popodne, no objavljen je izuzetak Prepuštovečke ulice u kojoj se izvode radovi na izgradnji nastavka nogostupa od Prepuštovečkog odvojka do Kumrovečke ulice te rekonstruira kolnik na istom potezu, u dužini od cca 55 m. Tijekom ranog popodneva ipak smo vidjeli da se promet tim dijelom odvija. 


U sklopu rekonstrukcije još nije dovršena javna rasvjeta. Plan je da se do kraja idućeg tjedna, ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, dovrši javna rasvjeta i spomenuti nastavak nogostupa i kolnik u Prepuštovečkoj.


Podsjetimo, radovi su započeli 16 ožujka, a rok završetka je bio 4 mjeseca od dana početka radova, a ovih 8 dana kašnjenja može ući u vremensku toleranciju. Investitor su bile Hrvatske ceste, a sufinancijer investicije od 8 milijuna kuna bio je i Grad Zagreb. Izvođač radova bio je Pedom asfalti. 


Konačno promet kroz Soblinec može teći normalno, odahnuli su svi koji su prolazili obilaznim pravcima, ali i stanari uz te obilazne ulice, a posebno vrijednost ovog rekonstruiranog raskrižja je što je značajno povećana sigurnost svih sudionika u prometu, posebice školaraca koji će sad na sigurniji način moći prelaziti vrlo prometno raskrižje. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 7.4.2024. 17:22:56

Create Account