Rezultati policijske vikend akcije Alkohol i Brzina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.3.2020. 12:17:13
Rezultati policijske vikend akcije Alkohol i Brzina

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima kroz vikend provedene akcije Alkohol i Brzina, ponovo je bilo vrlo veselih vozača.PP Sesvete:

U razdoblju od 28.02.do 02.03.2020. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ na razini PUZ-a  sankcionirala  7  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,92  g/kg kod vozača, dok kod vozačica nije utvrđen alkohol.


PUZ:

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 676 prometnih prekršaja, od čega 70 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 302 prekršaja nepropisne brzine, 83 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 47 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 2 pod zabranom, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 156 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

- u nedjelju, 1. ožujka 2020. godine 2 sata, u mjestu Gornji Desinec u Zagrebačkoj ulici, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem od 2,25 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je isključen je iz prometa te mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i zadržan je u službenim prostorijama do otrežnjenja te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.  

 

- u nedjelju, 1. ožujka 2020. godine u 1.50 sati, 34-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Ulice kneza Branimira u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s Mandlovom ulicom i alkotestiranjem utvrđena joj je koncentracija od 0,66 g/kg alkohola u organizmu. Vozačica je isključena iz prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, 9 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i 9 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je ukupno 5 osoba – test negativan, a 2 osobe su odbile provođenje testiranja.

 

Od 70 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 15 vozača (21,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 15 mladih vozača (21,4%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.11.2020. 10:43:20

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account