Rezultati policijske vikend akcije Alkohol i Brzina

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.3.2020. 12:17:13
Rezultati policijske vikend akcije Alkohol i Brzina

Foto: Ilustracija

Policija je izvijestila o rezultatima kroz vikend provedene akcije Alkohol i Brzina, ponovo je bilo vrlo veselih vozača.PP Sesvete:

U razdoblju od 28.02.do 02.03.2020. godine PP Sesvete je  tijekom provođenja akcije „Alkohol i / ili droge“ i „Brzina“ na razini PUZ-a  sankcionirala  7  prekršitelja vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija iznosila je 1,92  g/kg kod vozača, dok kod vozačica nije utvrđen alkohol.


PUZ:

U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 676 prometnih prekršaja, od čega 70 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 302 prekršaja nepropisne brzine, 83 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 47 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, 2 pod zabranom, 11 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 156 ostalih prekršaja.

 

Najveća zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

 

- u nedjelju, 1. ožujka 2020. godine 2 sata, u mjestu Gornji Desinec u Zagrebačkoj ulici, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem od 2,25 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je isključen je iz prometa te mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i zadržan je u službenim prostorijama do otrežnjenja te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.  

 

- u nedjelju, 1. ožujka 2020. godine u 1.50 sati, 34-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Ulice kneza Branimira u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s Mandlovom ulicom i alkotestiranjem utvrđena joj je koncentracija od 0,66 g/kg alkohola u organizmu. Vozačica je isključena iz prometa.

 

Prilikom provođenja akcije, 9 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola i 9 osoba je uhićeno i privedeno na Prekršajni sud radi žurnog prekršajnog postupka.

 

Tijekom provedbe akcije, po prekršajima vožnje pod utjecajem opojnih droga, sukladno čl. 199. st.1. i čl. 282. st. 10. ZSPC-a, testirano je ukupno 5 osoba – test negativan, a 2 osobe su odbile provođenje testiranja.

 

Od 70 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, kod 15 vozača (21,4%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, i evidentirano je 15 mladih vozača (21,4%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.5.2020. 17:03:55

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account