Roditelji oprez! Pedofil u Sesvetama

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 14.6.2017. 23:33:24
Roditelji oprez! Pedofil u Sesvetama

Foto: ilustracija

Večeras smo primili tekst od niže potpisane mame kojim je opisala sinoćnji nemili događaj na Selčini. Objavljujemo ga u cijelosti i nadamo se da će nadležne institucije zaštititi najranjiviji dio našega društva, našu djecu.


Poštovani, dana 13.6.2017. godine, oko 19:30 h, u Sesvetama, Selčinska ulica, nasuprot broja 23, muškarac oko 55-60 godina, visok oko 170 cm, mršav, max 65 kg, ispijen u licu, sijede kose, sijedih brkova,odjeven u svijetlozelenu izblijedjelu polo majicu s bijelim obrubom na kratkim rukavima, svijetlosmeđim kratkim hlačama do koljena, svijetlosmeđim platnenim šeširom na kojima su bile dioptrijske naočale, sjedio je u dječjem parku u vidno alkoholiziranom stanju, pokraj sebe je imao praznu bocu Karlovačke od 2L te je imao neke plastične vrećice sa kruhom, salamom od 500 g u ovitku koju je jeo kao kobasicu, manje bitno, sijedio je u parku te gledao dječicu.

U parku se nalazilo 30ak djece dobi od 5-12 godina. Opisani čovjek, zvao je djevojčice k sebi, razgovarao s njima, nudio slatkiše, ispitivao ih koješta i slicno. Kada sam dosla u park, prijateljica mi je pri odlasku sa svojim djetetom rekla da pripazim bolje na svoju djevojčicu, jer nije primjetila da je navedeni nečiji djed nego joj se čini da je sam u parku te da proučava djecu.

Nadalje, situacija kreće ovako. Povukla sam se sa strane, te promatrala svoju 5 i pol godina staru djevojčicu kako se igra u parku s prijateljicama, nisam se isticala. Zatim, covjek poziva djevojčice blize sebi te započinje razgovor s njima. One su zaigrano trčkarale naokolo i nisu se htjele previše razgovarati s njim.

Navedeni je pozvao moju kćerku M.F, nešto ju ispitivao, za vrijeme razgovora ju gladio po ramenima, a ona mu se smješkala. Prišla sam bliže, da bi zatim gospodin gladeći ju, spustio ruku prema leđima i niže, nju primio za stražnjicu te privukao uz sebe, čvrsto ju držeći, ona počela vikati i mlatariti ga a on ju još jače stisnuo uz sebe, dignuo se sa zidića na kojem je sjedio te ju počeo natezat i vuć sa sobom, izgledalo je kao u namjeri da ju odvede.

Potom sam potrčala k njemu vičeći "Gospodine, što to radite, zašto navlačite dijete, jeste li vi normalni, vidjela sam kako ste ju uhvatili za stražnjicu te natiskivali k sebi", uzela sam dijete k sebi, vičući dalje na njega i govoreći kako ću zvati policiju, da je pedofil, kako mu to pada na pamet, on se opravdavao da nije on ništa napravio, mumljao je te se počeo povlačiti.

Sve se odvilo brzo, nisam ni sama znala što bi, jednom rukom sam u mobitel upisivala broj policije i zvala ih, istovremeno ispitivajući kćerku što joj je govorio gospodin, sva djeca iz parka su me okružila govoreći kako ih već dva tri sata mami k sebi, nudi slatkiše, zove da idu s njim, svi su vidjeli kako je moju kćer primio za stražnjicu te ju stiskao uz sebe. Gospodin je pokušavao pobjeć ali sam mu blokirala prolaz nekako sama sa sobom dok sam razgovarala s policijom na telefon.

Zatim doletava djed nečiji te ga počinje napadat i udarat, te dolazi moj partner s posla, vidjevši nas prilazi. Kako su djeca vikala da ih je sve htio grliti i dirati, tako se ova dvojica, djed i moj partner svađaju s čovjekom, ja policiji objašnjavam di treba doći, guram partneru dijete i govorim mu da ode doma (živimo preko ceste, razgovarat s djetetom i smiriti ju), partner s djetetom odlazi, taj djed nečiji je otišao, ostajemo u parku ja, navedeni prijestupnik te djeca iz parka koja ga optužuju da im je nudio slatkiše, htio ih dirati i slično.

Navedeni meni u dva navrata bježi, ja vičem po parku, zovem susjede, lovim ga sa hrpom djece oko sebe, gospodin zvoni na neka bijela vrata u zgradi preko ceste, dovlačim ga vičući, nazad do parka.Nitko od susjeda ne dolazi, neki gledaju s prozora. Vidim policiju, njihov auto stane s druge strane parka, trčim prema njima, mašem da me vide, da dođu, da ga uhvate, kad su izašli iz auta, potrčali prema meni, okrećem se a čovjeka nigdje.

Zatim zajedno sa djecom, trčim s policijom do navedenih bijelih vrata pokraj ulaza u zgradu preko ceste, zvonimo, ne otvara nitko, frizerka iz frizerskog salona do, navodi da je počinitelj zvonio na vrata a potom pobjegao uz stepenice, među zgradama, trčim s policijom, tražim čovjeka među autima, među zgradama, nigdje ga nismo mogli pronaći.

Skupljaju se ljudi, govore da su ga vidjeli, da su izašli van zbog mog vikanja, međutim nitko ga nije zaustavio dok je bježao, nego su ga pustili. Zatim idem s policijom u postaju, dajem što detaljniji opis čovjeka te podnosim prijavu radi sumnje na pokušaj bludne radnje nad maloljetnom osobom, dobivam obavijest žrtvi kaznenog dijela protiv spolne slobode za dijete te odlazim kući.

U policiji mi kažu da imaju par prijava na ovom području za pokušaj bludnih radnji sa djetetom, te za sumnje na pokušaj, da navedeni odgovara opisu iz drugih prijava, te da otvorim oči i sve što saznam da ih obavijestim, da se raspitam među susjedima, a da će se oni pozabaviti stanom na koji je počinitelj zvonio kako bi saznali nešto više.

Naime, prostor je u najmu a stanodavka je rekla da odbija suradjivati s policijom te da ne želi ništa reći tko je u stanu ni zašto. Danas, dan poslije, ispitujem susjede da li ga tko pozna... sada nitko više ne zna ništa.

Molim Vas da objavite upozorenje roditeljima na ovom području da pripaze na djecu, ne ostavljaju ih u parku bez nadzora, te ukoliko ga je netko vidio, poznaje ga ili zna nešto više, da se javi policiji.

S poštovanjem,
mama Melanie Hodak


Dodat ćemo da smo ipak izostavili osobni broj telefona koji je gospođa Hodak napisala u ovom tekstu kako bismo ju zaštitili od eventualnih poziva nedobronamjernih ljudi, a građane pozivamo da u cilju zaštite djece pomognu policiji, ali i vlastitoj djeci ili unucima, te dobro otvore oči kako bi potencijalno opasan čovjek bio maknut sa sesvetskih ulica, parkova i dječjih igrališta.



Vezane vijesti
Ažurirano: 21.8.2017. 11:53:47

Create Account