Ruši se veliko sesvetsko ruglo - željeznički WC

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.12.2018. 18:43:51
Ruši se veliko sesvetsko ruglo - željeznički WC

Foto: Sesvete danas

Danas je započelo rušenje velikog sesvetskog rugla, negdašnjeg željezničkog wc-a odnosno onoga što je od njega ostalo.



Prije 50, 60 ili tko zna koliko godina dostignuće tadašnjeg doba, željeznički javni zahod, dugi niz godina već potpuno zapušten postao je mjesto legla štatora, nesnosnog smrada i moguće izvorište tko zna kakve zaraze, te je pravo čudo što doista iz njega nije krenula neka epidemija.

 

Dugi niz godina on je izvor podsmijeha i rugla. Na žalost, morali smo ljetos dočekati ministra u Sesvetama pa da se konačno sruši taj zahod. "U Hrvatskoj ništa bez ministra, i za rušenje šekrijeta treba odluka ministra", rekao nam je jedan prilikom rušenja nazočni gospodin ne želeći da mu objavimo ime ili fotografiju, aludirajući pri tom na ljetošni dolazak ministra prometa Olega Butkovića koje su Sesvećani pozvali da mu objasne sve naše prometne i infrastrukturne probleme.


"Sjetite se da već dulje vrijeme nastojimo u Vijeću g.č. Sesvete riješiti taj problem. Morate znati da se radi o imovini u vlasništvu željeznice i nitko drugi u to nema ingerencije niti pipnuti. Stoga jedino što smo mogli, zamoliti ministra prometa Olega Butkovića prilikom njegova posjeta Sesvetama, da porazgovara s vodstvom Hrvatskih željeznica, te da se riješi taj problem", rekao nam je na današnjem početku rušenja zahoda zamjenik predsjednika g.č. Sesvete Dražen Markota. Podsjetio je kako je samo nekoliko dana nakon ministrovog posjeta Sesvetama, održan radni sastanak u Ministarstvu pomorstva prometa i infrastrukture na kojemu su uz predstavnike Sesveta nazočili i predstavnici željeznice te ministar i njegov pomoćnik Josip Bilaver zadužen baš za resor željeznice koji je, čini se u cijeloj toj priči imao i vrlo značajnu ulogu. 


Naime, tada je, a bio je to početak lipnja, dogovoreno da se raspiše javni natječaj za izgradnju stajališta Sesvetska Sopnica, a natječaj ne samo da je raspisan, nego se kreće i u konkretnu realizaciju. Također tada je rečeno da se treba riješiti i pitanje javnog WC-a uz kolodvor, a sada je time i započeto. Nakon završetka rušenja i privremene sanacije prostora, očekuje se da se postavi koji kemijski WC do konačnog rješenja. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 9.4.2024. 13:18:28

Create Account