Sesvetske žene na manifestaciji Stara jela z Dugog Sela

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 23.9.2019. 10:00:17
Sesvetske žene na manifestaciji Stara jela z Dugog Sela

Foto: Hrvatska žena - Sesvete

Sesvetski ogranak Hrvatske žene sudjelovao je na manifestaciji Stara jela z Dugog Sela.



Članice udruge Hrvatska žena Zagreb-Sesvete sudjelovale su prošle subote, 21. rujna na tradicionalnoj gastro manifestaciji Stara jela z Dugog Sela. Na svom štandu predstavile su svoje tradicijske kolače, zimnicu i uradcima iz njihove radionice. 


"Šest članica bile su na štandu, ispekle su kolače, te im od srca hvala na odvojenom vremenu i još jednoj tradicijskoj humanitarnoj aktivnosti. Hvala i svim ženama koje su poslale kolače i svim posjetiteljima koji su ih kupili čime smo uprihodili 1900 kuna za obitelj Trupeljak, odnosno na za stavak školovanja Valentini čija obitelj teško može platiti nastavak njenog obrazovanja", rekla nam je predsjednica udruge Mira Halapa dodajući kako poziva sve Sesvećanke i Sesvećane koji žele pomoći da se jave udruzi.


"Ove godine nismo se natjecale u pečenju guske z mlincima niti u slasticama, bilo nam je samo važno sudjelovati i evo nešto prikupiti za rečenu humanitarnu akciju", zaključila je Halapa.


Uz bogati kulturno umjetnički i zabavni program, te mnogo izlagača u Kolodvorskoj ulici  bilo je odlično druženje i zabava. Kuhala su se starinska jela, žganci, prežgana juha, gulaši itd, a program su na pozornici vodili Ivan i Matin Fiolić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.11.2023. 15:34:44

Create Account